LAKA JE KAO PERO

Latvijci dobili prvake u nošenju žena

14.06.2010 u 13:39

Bionic
Reading

I Latvijci su se okušali u natjecanju nošenja žena, no zbog popularnosti omiljenog latvijskog filma, oni svoje žene ne nose po ravnom terenu, već uz brijeg

Treću godinu zaredom, Latvijci su održali natjecanje u nošenju žene, no ove će godine 'zaljubljeni par' prvi put otići u Finsku na svjetsko prvenstvo. Natjecanju su smjeli pristupiti samo parovi koji su oženjeni ili žive zajedno već godinu dana, a žena ne smije imati manje od 50 kilograma.

Zbog popularnog filma. latvijski muškarci u natjecanju nosili su svoje žene uz brijeg na visinu od 125 metara što ženama posebno godi, jer to znači da su muškarci spremni za njih sve napraviti. Iako je tradicija natjecanja nošenja žene originalno u Latviju stigla iz Estonije gdje se žene nose po ravnom terenu, Latvijci su je brzo prihvatili uz svoju malu preinaku.

Natjecatelji mogu nositi svoju partnericu na leđima, preko ramena ili na takozvani 'estonski' način, tako da se žena nogama drži za vrat svog muškarca i visi mu naopačke na leđima. Od deset najbržih parova koji su se kvalificirali za konačno natjecanje, Silva Silkalne i Guntis Berzins pobijedili su, kako kažu, zbog upornosti i ljubavi.

Ineta Kalnmale i njezin suprug Gvido nisu pobijedili, no ovo iskustvo je uljepšalo njihov brak koji traje već 21 godinu.