NEMOGUĆA MISIJA

Kosor vs. Milanović - Rak protiv Škorpiona

  • Autor: Meri Jerković
  • Zadnja izmjena 22.11.2011 13:08
  • Objavljeno 22.11.2011 u 11:00
kosor-horoskop-milanović

kosor-horoskop-milanović

Izvor: Pixsell / Autor: tportal.hr

Rak protiv Škorpiona u astrološkoj se terminologiji smatra nemogućom misijom. U kakvom su odnosu i što u predstojećem razdoblju čeka najveće oponente hrvatske političke scene, Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, pripadnike ovih horoskopskih znakova, za tportal je analizirala astrologinja Meri Jerković

JADRANKA KOSOR, 1. srpnja 1953.


Jadranka Kosor
Tip osobe: izvršitelj
Retorika: općenita
Govor tijela: ugodan
Planetarni ciklus: miran

Račica s Mjesecom u znaku Riba. U njezinoj ličnosti stopljena je prijaznost, intuicija, kreativna imaginacija i snažna osobna privlačnost. Kroz njezinu natalnu kartu posve je vidljivo kako je slabo izražen sukob između želje za stvaranjem i nemirne težnje za promjenama i novim stvarima. Zapravo, ona nije tip vođe niti osobe koja mijenja okolinu. Prilično bezopasno djeluje na sredinu. Zato je njezina natalna karta primjer kako životne okolnosti zapravo mogu pokazati snagu koja prvotno nije iskazana horoskopom.

Ona je sjajan izvršitelj, u sebi objedinjuje reformatorsku i rušilačku snagu Marsa i Urana i elastičnost vodenog elementa Raka. Vedra je, odana i društvena, gostoljubiva i plemenita. Životna je i intuitivno shvaća potrebe i želje drugih ljudi i zna oko sebe stvoriti ugodnu atmosferu.

Promatrajući razvoj njezine političke karijere, možemo zaključiti kako je inteligentna primjena intuicije najbolji način da se njezina osobnost razvije do kraja. Ona će uspješno delegirati posao drugima (to je jako važna osobina), a potom će jasno definirane poglede o čitavom nizu raznovrsnih tema i zaključaka sjajno prezentirati kao vlastite. Vješto manipulira retorikom i vrlo je dinamična u prezentaciji (Merkur u Lavu).

Njezina najveća vrlina jest ustrajnost, intuicija, radišnost i memorija te izražen smisao za ljudske probleme. Njezina društvena i politička uloga dokazuje da je njezina sposobnost suradnje i moć da izađe na kraj s problemima prilično velika. Kroz suradnju ona je ojačala svoje pozicije.

PROGNOZA – Budući da je Saturn završio sa svojim drugim povratkom, ona ulazi u svoju mirniju životnu fazu. Samim tim njezina uloga i zadaća je dovršena, a aktivnosti će biti puno mirnije. Neće biti marginalizirana u političkim zadaćama, ali je njezin put ispunjen velikim promjenama dovršen. Dokazala je da znak s povećanim osjećajem za tradiciju i dom (Rak) ima svoje punopravno mjesto u politici, a to je veliko ispunjenje njezine evolutivne zadaće.


ZORAN MILANOVIĆ
, 30. listopada 1966.

Zoran Milanović
Tip osobe: vođa
Retorika: konkretna
Govor tijela: iritirajući
Planetarni ciklus: aktivan

Pravi je predstavnik znaka Škorpiona s Mjesecom u znaku Bika. Njegova narav krije u sebi bezbroj energija i krasi ga drskošću, hrabrošću i osobnom snagom. U trenutku njegova rođenja na nebu se zrcalio puni Mjesec koji kontinuirano radi konflikt između osjećajnosti i praktičnosti. Magnetsku privlačnost mu daruju tri planeta (Sunce, Venera i Neptun) u znaku Škorpiona koji uvijek ostavlja mjesto i za ponešto neizrecivo, što se najčešće običnim jezikom opisuje kao 'opasno'. Zbog te snage i škorpionske direktnosti i neuvijenosti, najčešće je neshvatljiv drugim osobama i automatski izaziva distanciranost ljudi.

Djeluje intelektualno, obrazovano i reformatorski, a ljubav prema daljinama i drugim kulturama može zahvaliti Merkuru u Strijelcu. Pa ipak zbog snage i količine misli često može ostati nedorečen i podlijegati velikim kritikama. Priroda mu je radišna i potrebno joj je malo sna.

Zoran Milanović osoba je koja osjeća potrebu za promjenama, neumoran je u istjerivanju pravde, upozoravanju na nešto loše, ali osjeća i snažnu motivaciju kontrole svog i drugih života. U narodu se to najčešće naziva 'control freak', a zbog oprečnih aspekata u ostalim sektorima horoskopa može biti često naveden na pogrešan put, i to ne uvijek namjerno, tako da se može osjećati izigranim. Često puta se takvi događaji javljaju kao posljedica pogrešno usmjerene i neukroćene enegije koja se bori protiv stagniranja kroz rušenje postojećih odnosa i strukura. Umjerenost je nešto što je vitalno potrebno ovakvom karakteru.

Njegova najveća vrlina jest poštenje, čovjek je koji gaji veliku ljubav prema kulturi i tradiciji vlastite zemlje. S vremenom njegov predominantan gard će se ublažavati, a nepokolebljiva volja uvijek je potrebna. Bilo bi korisno naučiti pokazati šarmantnu stranu karaktera koja je zaista prisutna (Sunce konjunkcija Venera).

PROGNOZA - U vremenu pred njim planeti će ohrabriti njegovu originalnost i inventivnu sposobnost, pojačati toleranciju, ublažiti retoriku, smanjiti razdražujuće 'samodopadno' držanje i potrošiti mu vrijeme u izuzetnim događajima. Naredno razdoblje vrijeme je ogromnih odricanja gdje će planeti pokušati pridodati osnovnom karakteru finiju dimenziju njegovu svjetonazoru i na taj ga način učiniti razumljivijom, a time i simpatičnijom osobom. Vrlo obećavajuće vrijeme koje iziskuje jake napore, puno kompromisa, a pratit će ga u pozadini vrlo često retoričko pitanje: je li uopće vrijedilo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!