LOVELY JUBBLY

Iznajmljuje se Del Boyev stan u Peckhamu

25.08.2011 u 13:12

Bionic
Reading

Za samo 18 funti (154 kuna) možete prespavati u Del Boyevom stanu u Peckhamu. Stan iz čuvene serije 'Mućke' u potpunosti je kopiran – uključujući čak i videorekorder iz osamdesetih te gumenu lutku na napuhavanje

Grozne žute zavjese i tapete, stravičan tepih i gumena lutka na napuhavanje u kutu ne zvuče baš kao pozitivne točke kad pokušavate iznajmiti stan, no u slučaju rezidencije Trotter to su sve plusovi. Potpuno rekreiran stan u Peckhamu iznajmljuje se za samo 18 funti za jedno noćenje.

U stanu se nalaze gotovo sve stvari koje su se nalazile i u čuvenoj seriji Mućke – videorekorder koji jedva radi, lončić u kojem je Del Boy držao cigare, stari televizor, fotelje te mini bar gdje si je mozak tvrtke Trotter miješao koktele. Stan u Kući Nelsona Mandele u Peckhamu gotovo da je savršena kopija stana iz 'Mućki'.

Razlog za neobičan potez televizijskog programa Gold je 30. godišnjica 'Mućki'. Iako je pravi stan u kojem je serija snimana zapravo bio u Tornju Harlech u Actonu, na zapadu Londona, koji će se srušiti kasnije tijekom 2011, iznova napravljena kopija nalazi se u južnom Londonu, na adresi iz serije.

Čuveni Del Boy (sir David Jason), njegov brat Rodney (Nicholas Lyndhurst) te ujak Albert (Buster Merryfield) sjajno su se zabavili snimajući 'Mućke', a i njihovi kolege Marlene (Sue Holderness) te Boycie (John Challis) rado se prisjećaju 'dobrih starih vremena'.

'Nevjerojatno je da je prošlo već 30 godina od početka serije. Još uvijek je najbolja televizijska serija koja postoji. Meni je svakako promijenila život i ponovni posjet replici stana u Kući Nelsona Mandele je nevjerojatno iskustvo. Uživam se prisjećati svih urnebesnih scena koje smo snimili u tom stanu i ponosan sam što sam bio dio svega toga', rekao je John Challis.

'Ja sam se 'Mućkama' pridružila 1984. i uživala sam u ulozi Marlene. Dok smo snimali seriju nismo imali pojma da će jednog dana biti toliko popularna. Replika stana stvarno je vjerna. Tko god voli 'Mućke', neće biti razočaran', rekla je Sue Holderness.