RUŽNE U KUTOVE

Francuski restoran bira tko će gdje sjediti prema ljepoti!?

18.11.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Daleko od toga da o Francuzima već ne vlada mišljenje da su umišljeni zbog svoje hrane i jezika, no čini se da malo pretjeruju s osjećajem estetike. Restorani Le Georges i Cafe Marly navodno raspoređuju gdje će tko sjediti prema 'ljepoti' gostiju

'Lijepi ljudi idu na dobra vidljiva mjesta, dok je iznimno važno da ružne smjestimo u kutove sobe', navodno je rekao jedan bivši zaposlenik francuskih restorana o kojima je riječ – Le Georges i Cafe Marly


Restorani Cafe Marly i Le Georges nalaze se na mjestima koja su u blizini turističkih atrakcija, a ideja je, čini se, ljepotom posjetitelja privući goste. Kad su bivši zaposlenici posjeli 'ružne' goste na vidljivo mjesto bili su ukoreni.

'Što ove ružne njuške rade za ovim stolom? Svi ih mogu vidjeti kad ulaze. To je loše za naš ugled', navodno je rekao jedan od nadređenih.

Oba restorana u pitanju su dio grupe Costes čiji vlasnici su Thierry i Gilbert Costes. Gilbert Costes navodno je ponosan na pravila koja se primjenjuju u njihovim restoranima, no glasnogovornik grupe nije imao komentara za medije.