GAMEREPORT

F.E.A.R. 2 Project Origin – evolucija straha

21.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

F.E.A.R. nije nikakva inovacija, već dobrodošli nastavak ljubiteljima prvoga dijela ove jedinstvene horor pucačine

Na internetu se u posljednje vrijeme pojavilo nekoliko recenzija F.E.A.R.-a 2 koje baš i nisu obilovale lovorikama i hvalospjevima. Upravo suprotno; određeni recenzenti prilično su popljuvali ovu jedinstvenu horor pucačinu. Ne vjerujte im ni riječi! F.E.A.R. 2 još je zabavniji od originala i debelo ga 'šiša' u svim bitnim elementima igrivosti. Strašniji je nego ikad! I dalje ćete se boriti protiv bizarne Alme koja vitla grozomornim parapsihološkim moćima. Nećemo filozofirati, već ćemo samo reći da je autoru ovog teksta poradi jednog njenog čina skoro stalo srce.

Pogledajte Gamereport

No F.E.A.R. 2 se ni u kojem slučaju ne smije doživljavati kao igra iz žanra horor survivala. On je oduvijek bio i ostao čistokrvna pucačina. I to pucačine stare škole koja se koncentrira na osiguravanje vrhunske zabave i igrivosti. Napucavanje je glatko i transparentno. Drugim riječima, osjećaj pucanja je kao u kakvom akcijskom filmu. Nakon što otvorite paljbu sa zidova će otpadati komadići žbuke, a neprijatelji će prosipati litre guste, tamne krvi. Točno, F.E.A.R. i dalje obiluje nasiljem pa ga stvarno ne možemo preporučiti igračima mlađim od dvanaestak godina.

Inače, igra i dalje zadržava elemente koje su od originala napravile hit. Primjerice tu je 'rokanje' u modu usporenog vremena. Jest da je ovaj Max Payne igraći koncept zastario kao prašni pergament, ali je i dalje dobrodošao i zabavan. Slow motion potencira i efekte od bacanja bombi – itekako ćete se nauživati onih tipičnih F.E.A.R.-ovih udarnih valova kojima smo se veselili i u prvom dijelu. Tu je i jedna totalno razaračka fora koju provjerite u videoprilogu. Ono što u igri ne valja je upravo njezin FPS-ovski klasicizam. F.E.A.R. nema nikakvih inovacija. Također, engine mu je zastario, ali je ujedno i jako brz. No ako želite još malo istančane mješavine straha i čistog pucalačkog užitka, F.E.A.R. će definitivno zadovoljiti vaše apetite.