GAMEREPORT

Empire Total War – postanite virtualni general

  • Autor: Krešimir Lauš
  • Zadnja izmjena 14.03.2009 12:34
  • Objavljeno 14.03.2009 u 12:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ovo je jedna od najgrandioznijih strategija svih vremena. Ovo je igra kakva se može napraviti samo na PC računalu

Ratni sukobi u 18. stoljeću bili su jedna od najkretenskijih rabota koje se čovjek ikada dosjetio. Naime, u borbi su se počele koristiti puške i topovi, ali je taktika ostala ista kao i u sukobima konjanika i mačevaoca. To je značilo sljedeće: ekipica bi se fino sastala na bojnom polju, klala se tri do četiri sata te nakon cijele zanimacije shvatila da je izgubila osamdeset posto svojeg ljudstva. Još jedna od kretenarija bilo je i stajanje u puščanim formacijama i čekanje dok vas druga strana ne saspe mecima. Da bi se netko zalegao ili barem čučnuo. Jok, formacija je morala biti održana!

Pogledajte Gamereport!

A sve ćete ovo iskusiti i ako zaigrate fenomenalnu strategiju Empire Total War. Ovaj stari RTS serijal ovim je nastavkom stvarno dosegnuo nove vrhunce. Kao prvo, grafika je brutalna! Na terenu se odjednom kreću do tisuće individualnih vojnika. No bez obzira na njihovu brojnost, svakome vojniku vidite detalje poput oznaka na odjeći, spremnika s barutom itd. Da biste pravilno upili svu Empireovu ljepotu, doista ćete morati pogledati videoprilog. Inače, osim super grafike, igra ima i superiornu taktiku. Formacija je Sveto pismo. Pametno pozicioniranje vaših trupa te njihovo kasnije pregrupiranje u žaru borbe nužno je ako želite ostvariti pobjedu čak i na easyju

Sve ove divote zaokružuju i prekrasne pomorske bitke. I ovdje je strategija na prvom mjestu. Morate pratiti smjer puhanja vjetra kako biste maksimalno ubrzali svoje brodove. Ne smijete zaboraviti ni da je najveći paljbeni učinak vaših plovila onaj sa strane. Konačno, valja kombinirati i tri vrste metaka kako biste osakatili ili pobili suparničku flotu. Međutim, borba u realnom vremenu samo je djelić Empireova iskustva. Tu su naime i grandiozne kampanje koje se odigravaju na poteze. O njima smo nešto detaljnije prozborili u video recenziji, no imajte na umu da bi nam za njihovo pravilno opisivanje trebalo puno više od jednog malog teksta i petominutnog videa. Sve u svemu, Empire Total War je prava strategija za prave PC igrače. Zaigrajte je i postanite virtualni general!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi