NEED FOR SPEED

Electronic Arts gasi legendarni trkaći serijal

16.12.2008 u 09:17

Bionic
Reading

Donedavno najveći svjetski izdavač videoigara Electronic Arts zapao je u teškoće zbog kojih planira uvođenje drastičnih mjera

Daleko do toga da se videoigre ne prodaju, pogotovo u ovo doba godine, no u Electronic Artsu ne kriju da su nezadovoljni prodajnim rezultatima svojih naslova. Poznato je da EA u razvoj hitova ulaže veliki novac, no ove godine ulaganja im nisu donijela očekivane prihode. Zbog toga je najavljeno smanjivanje radne snage, odustajanje od novog razvojnog studija u Kanadi te primarni fokus na videoigre koje pokazuju veliki potencijal, dok će neki serijali biti otkazani.

Tako će prema dostupnim podacima iduća godina biti u znaku Sporea, Dead Spacea i Warhammer Onlinea, dok bi fanovi Need for Speeda mogli ostati kratkih rukava. Naime, izgleda da su u Electronic Artsu zaključili da im spomenuta franšiza svake godine donosi sve manju dobit i nije toliko popularna kao ranije, pa postoje naznake da će je ugasiti. Ovu vijest treba uzeti s rezervom jer glasnogovornik EA nije želio konkretno reći što će biti s Need for Speedom, već je na pitanje novinara neodređeno odgovorio o reorganizaciji tvrtke.