GAMEREPORT

Ekskluzivno: Colin McRaeova jurnjava kroz Hrvatsku

29.08.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Sve izuzetne kvalitete igre Colin McRae: Dirt 2 manje su bitne od činjenice da se ovdje konačno možemo voziti i kroz Lijepu našu! Donosimo vam premijerni uvid u ovu izuzetno zanimljivu jurnjavu

Dragi čitatelj tportala, evo jedne igraće ekskluzive koju smo ostvarili u suradnji s tvrtkom G.M.C. d.o.o. koja nam je ustupila igru na premijernu recenziju. Premda bi zbog prilično loše recenzije prvog dijela ovog trkaćeg serijala netko mogao pomisliti da je riječ o neuspješnom ili manjkavom proizvodu, odmah vas moramo razuvjeriti. Naime, Colin McRae: Dirt 2 uspješno eliminira sve konceptualne mane svog prethodnika te se nameće kao jedna od najboljih jurnjava godine. Ne, još uvijek nije riječ o čistom rally iskustvu, već o nešto širem simuliranju off-road vožnje.

Ipak, izraz 'simulacija' morate shvatiti dvojako. Simulacijski elementi su vrlo izraženi upravo u klasičnom rallyju koji se vratio svojim poznatim Colin McRae korijenima. S druge strane, modovi poput Traiblazzera te naganjanje u kamionetima i buggyjima i dalje vuku na arkadu. Međutim, i tu su podešene mehanike vožnje te uvjerljivost kabine i oštećenja kako bi se barem kokektiralo s višom razinom realnosti. No, sve je to nebitno, budući da Dirt 2 uisitnu nudi gomilu sadržaja koji će zadovoljiti kako simulacijske puriste, tako i one koji samo žele dobar provod. Provod koji je potenciran Dirtovom izuzetno uglađenom EGO grafikom i fantastičnim osjećajem brzine.

No i ti podaci postaju posve nebitni kada vam kažemo da je jedan od igraćih sektora u igri i Hrvatska! Točno tako, Hrvatska se nakon usputnog spominjanja u raznim strategijama konačno nametnula kao zemlja koja je jedan od glavnih protagonista neke igre. Uglavnom, uživat ćete u natjeravanju po Malom Alanu, po obroncima Velebita, kroz Gorski kotar itd. Video govori tisuću riječi, stoga odmah provjerite koliko autentično izgleda Lijepa naša u virtualnom uprizorenju. Šteta je samo što je igra stigla tek potkraj turističke sezone! Naime, sigurni smo da bi se dio turista zainteresirao za našu zemlju i ovim putem... Evo što je turistički marketing – videoigre!