JABBA STREET FESTIVAL 2009.

Dvodnevni festival urbane kulture u Zagrebu

26.08.2009 u 11:36

Bionic
Reading

Jabba Street Festival 2009, dvodnevni festival urbane kulture čiji je program od jutra do mraka ispunjen radionicama, predavanjima, natjecanjima i koncertima, održat će se 4. i 5. rujna na nekoliko lokacija u Zagrebu

S ciljem popularizacije suvremene urbane kulture široj društvenoj zajednici, Udruga za promicanje urbane kulture i audio-vizualnih umjetnosti Ton organizira festival urbane kulture – Jabba Street Festival 2009. Dva dana i dvije večeri, 4. i 5. rujna, na nekoliko zagrebačkih lokacija (KSET, Aquarius, Studentski centar, SKUC) glazbeni, sportski, umjetnički i edukativni program trebao bi zadovoljiti apetite svih ljubitelja urbane kulture.

U glazbenom dijelu Jabba Street Festivala nastupit će eminentni glazbeni gosti svjetske klupske scene. Prvi dan festivala kao glavni gost večeri najavljen je DJ Craze (SAD), službeni tour DJ trenutačno najveće hip-hop/r'n'b zvijezde Kanye Westa te jedini svjetski DJ koji je tri puta zaredom osvojio titulu svjetskog DMC prvaka. Drugu večer iz Londona dolaze The Nextmen (UK) – glazbeni dvojac koji je popularnost stekao nastupima na četiri gramofona istovremeno, tijekom kojih izvode majstorske remikse, mashupove i bootlege, spajajući raznolike žanrove (soul, funk, dancehall, drum'n'bass, hip-hop, dubstep, pop...). Iz Pariza, oboružana ružičastom synth gitarom i veselim fluorescentnim bojama, dolazi DJ Missill (FR), jedna od trenutno najtraženijih europskih ženskih DJ-a koja je nastupila na svim velikim svjetskim festivalima, a čiju glazbu kritičari opisuju kao 'rasturajuću orgiju electra, hip-hopa, booty breaksa, baile funka, dancehalla i grimea'.

Prvu večer festivala u klubu Aquarius (nakon breakdance natjecanja, a prije nastupa DJ Crazea) održat će se otvoreno DMC DJ prvenstvo Hrvatske prema službenoj licenci. Pobjednik tog natjecanja direktno se kvalificira za finale svjetskog DMC prvenstva koje će se održati 11. i 12. rujna 2009. u Londonu.

Dnevni dio festivalskog programa posvećen je edukaciji te sportskim i umjetničkim aktivnostima, a ulaz za sve posjetitelje je – besplatan. Prvi dan festivala posjetitelji će moći posušati predavanja na temu DJ teorije, produkcije elektronske glazbe, organizacije i promocije glazbenih događaja, utjecaja interneta na glazbu, street arta i o realizaciji profesionalne karijere u elektronskoj glazbenoj industriji. Organizirane su i radionice o DJ-ingu i glazbenoj produkciji. Drugi je dan posvećen sportskim natjecanjima (ulična košarka, skate, inline skate, BMX), koja će biti popraćena plesnim freestyle nastupima različitih modernih stilova (breakdance, freesytle, popping, locking…) te street art grupnom akcijom desetak umjetnika na otvorenom u organizaciji Boonika art studija i Kaskadera, na temu borbe protiv ubijanja i zlostavljanja životinja.

Detaljne informacije o Jabba Street Festivalu saznajte na službenoj web stranici festivala www.jabbastreetfestival.com.