KĆERKE NA MUKAMA

Brazilka ima 15 djece i svima je dala ime Walter

16.05.2013 u 08:30

Bionic
Reading

Kako bi odala počast svom suprugu, Brazilka je svoj svojoj djeci, a ima ih 14, dala ime Walter. Premda su uglavnom ponosni na to što nose očevo ime, kćerke se slažu da im je zakompliciralo život

Kad je ostala trudna prvi put, Erotides Brandão iz Paraiba u Brazilu, dogovorila se sa suprugom da će djetetu dati ime Walter, po njemu, bilo da se radi o curici ili dečku. Tako se rodila Walterlúcia jedinstvenog i bizarnog imena.

Erotides je bila sretna što je tako odala počast životnom partneru, no nije očekivala da će roditi 15 djece, devet kćeri i šest sinova, i da će muž htjeti istu stvar za svako dijete. Unatoč tome, Brazilka je za Globo ispričala da se još uvijek vole i da ništa jedno drugome ne mogu uskratiti.

Kako bi olakšali život djeci, posebno curicama, roditelji su odlučili ime Walter kombinirati s uobičajenim imenima. Tako njihovih devet kćeri nosi imena: Walterlúcia Maria, Walterlívia Maria, Walterlênia Maria, Walterlônia Maria, Walterlácia Maria, Walterluzia Maria Emília, Walterluana Maria, Walterangelina Maria i Waltersilvana Maria. S dječacima je bilo lakše pa se zovu: Walter Emanuel, Walter Luís, Walter Olivério, Walter Marcelo (koji je preminuo sa šest mejseci), Walter Licínio i Walter Fernando.


Erotidesin suprug, Walter Brandão, preminuo je 2003. u 81. godini. Jedan od sinova, Walter Licínio, odlučio je ispoštovati očevu želju i dao svoja dva sina isto ime - Walter Licínio Filho i Walter Yanko. Od 33 unuka koliko ih ima Erotides, još četvero nosi ime Walter.

Kćerke se uglavnom slažu da im je komplicirano, muško ime uglavnom uzrokovalo probleme tijekom odrastanja. Bile su često predmet ismijavanja, ne samo u školi, već i kasnije nakon što su se zaposlile, i nisu se samo jednom zbog toga potukle. Slažu se da imaju grozna imena, ali to nisu mogle priznati ocu. Danas koriste skraćene verzije svojih imena - Lucia ili Silvana Brandão.