BIZARNO ILI HRABRO?

Amputirala nogu da bi mogla nositi štikle

02.12.2013 u 15:52

Bionic
Reading

Mariah Serrano rođena je s iskrivljenim stopalom zbog čega je često trpjela bolove i nikad nije nosila cipele na petu. Stoga se, nakon kratkog razmišljanja, prije par godina odlučila na radikalan potez - amputaciju noge, a sve kako bi mogla nositi štikle

Dvadesetjednogodišnja Mariah cijelu je srednju školu, uključujući maturalnu večeru, provela u tenisicama, ljubomorna na prijateljice koje se mogu urediti i odjenuti štikle. Kao i mnoge druge tinejdžerke, sanjala je o tome da se zaposli u modnoj industriji, no činilo joj se da se to zbog uređene mane nikad neće dogoditi.

No, kad joj je doktor 2009. rekao da ima još jednu opciju - amputaciju noge, ozbiljno je počela razmišljati o tome. 'Mama je bila užasnuta, ali nisam mogla prestati misliti na to. Morala sam ozbiljno promisliti o toj mogućnosti', rekla je Serrano.

Premda se njezina mana uz nekoliko operacija korigira, Mariah ih je tijekom djetinjstva prošla pet, nosila je proteze, ali nije bilo nikakvog poboljšanja.

Na donošenje odluke potaknuo joj je njezin omiljeni dizajner Alexander McQueen koji je za američku atletičarku Aimee Mullins dizajnirao umjetne noge. Mariah je zaključila da lijepo izrađene umjetne noge izgledaju dobro i odabrala je radikalan potez.

Premda je nakon operacije neko vrijeme proživljavala laganu depresiju i preispitivala svoju odluku, čak se prestala družiti s prijateljima jer joj je bilo neugodno da je vide takvu te ponovno učila hodati, danas ima deset pari štikli. Osim toga, našla je posao o kakvom je oduvijek sanjala - radi kao administratorica stranica na društvenim mrežama poznate robne marke Betsey Johnson.