GOLI NA LEDU

Američki hokejaši kažnjeni zbog striptiza

28.10.2009 u 11:58

Bionic
Reading

Juniorska hokejaška ekipa iz Idaha dobila je četverodnevnu zabranu korištenja dvorane u kojoj održavaju treninge jer su odigrali striptiz-utakmicu na kojoj su odbacivali po jedan komad odjeće svaki put kad bi fulali gol

Gradske vlasti Boisea zabranile su hokejaškoj momčadi Idaho Junior Steelheadsima korištenje leda zbog striptiza koji su izveli u srijedu na utakmici, a 17-godišnji igrač koji je sa sebe skinuo sve krpice suspendiran je na tjedan dana.

Doug Holloway, upravitelj sportskog centra u Boiseu, rekao je da su mu zaposlenici ovako objasnili utakmicu: 'Ako su promašili gol, morali su skinuti jednu rukavicu. Ako su promašili ponovno, skinuli su drugu. I tako dalje, i tako dalje...'

Naravno, uz klizalište se našlo i nekoliko maloljetnica čiji su se roditelji požalili nadležnim vlastima.

Zakon u Idahu brani ljudima pokazivanje stražnjica i ostalih intimnih dijelova tijela u javnosti, uz iznimke plesa, baleta, glazbenih i dramskih predstava ili umjetničkih instalacija. Hokej nije naveden kao iznimka.

Pomoćni trener ekipe rekao je da su dečki samo oponašali profesionalnu hokejašku momčad Tampa Bay Lightning, čiji su igrači prošli tjedan također odbacivali pojedine komade opreme za promašeni gol. Juniori su očito otišli korak dalje, a suspendirani je 17-godišnjak objasnio da je skinuo donje rublje samo da bi odvratio pažnju protivničkom igraču.

Ovako to rade seniori profesionalci: