VIRALNI HITOVI

10 naj 'Gangnam style' parodija

18.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ekscentrična pjevačka i plesna senzacija južnokorejskog popa nije samo srušila sve rekorde gledanosti na YouTubeu, već je i inspirirala niz parodija koje su prikupile također milijune klikova. Fanovi 'Gangnam stylea' vjerojatno imaju svoje razloge što su poludjeli za ovim fenomenom, a onima koji ne spadaju u tu skupinu parodije će se svidjeti vjerojatno jednako koliko i original

'Gangnam style' na NBA način

NBA zvijezda, košarkaš Indiana Pacersa, Roy Hibbert, predvodio je flash mob u trgovačkom centru u Indianapolisu na oduševljenje prisutnih fanova. Sve je pokrenula jedna plesačica, da bi joj se uskoro pridružila grupa plesača zajedno s Hibbertom.


Ovako to zatvorenici rade

Život već viralno poznatih kažnjenika zatvora Cebu na Filipinima ne bi bio isti da nakon Michaela Jacksona nisu izveli svoju verziju Psyja. Naime, zatvorenici ondje između ostalog imaju obavezan ples kao dio vježbanja, čime su i došli do sjajnih koreografija po kojima su postali popularni. Njihova izvedba Jacksona dosegla je 50 milijuna pregleda na YouTubeu pa ne čudi što su i s 'Gangnam styleom' osvojili internet.


A ovako čuvari na bazenu

Nakon što su čuvari bazena u El Monteu u Kaliforniji objavili video 'Gangnam stylea', svi koji su sudjelovali u videu dobili su otkaz zbog 'korištenja gradske imovine, uključujući bazen i uniforme, u privatne svrhe'. To je vjerojatno malo i pomoglo da njihovu verziju pogledaju milijuni ljudi na YouTubeu.


Štreberski 'Gangnam style'

Premda je poznat samo na YouTubeu, perfomer JuzDin obradio je korejsku pop senzaciju u svom stilu. Prepjevao ju je na engleski jezik i u tekstu se požalio da je predmet sprdnje i da ga žene ne fermaju pet posto. Možda je inače predmet sprdnje, ali na YouTubeu ga je pogledalo stotine tisuća žena.


Konjski gangnam

Budući da se u originalnom spotu pojavljuju konji, bilo je logično da netko napravi parodiju s igračkama. Animirana verzija temelji se na crtiću 'My Little Pony: Friendship is Magic', a umjesto Psyja naokolo skakuće mali poni. S naočalama, naravno.


Mornari, ali bez Cher

Iako mornaricu i dalje povezujemo sa Cher i tvrdimo da je dečkima u videu ipak falilo malo mreže, pripadnici američke mornarice nisu mogli odoljeti da ne pokažu kako oni plešu na pjesmu 'Gangnam style'. Za razliku od čuvara na bazenu, od njih nitko nije dobio otkaz. Štoviše, mornarica ih je podržala izjavom za novine u Annapolisu da su sretni što je 'video dirnuo američku javnost'.


Gandalf style

Ok, ova parodija je možda više bizarna nego zabavna. Muškarac obučen u čarobnjaka Gandalfa iz 'Gospodara prstenova' napada iz zasjede naizgled iznenađene ljude gangnam plesom. Možda je ovo samo dobra reklama uoči izlaska 'Hobita'?


Seksi mame

Zapravo, nemamo što puno reći - seksi mame odlučile su pokazati da i one i njihova djeca znaju plesati poput korejskog popera, i još malo izazovnije od njega. No, zvijezda videa definitivno je klinac koji na sebi ima mini verziju Psyjevog plavog sakoa i sunčane naočale.


Još malo konja, ali ovog puta pravog

Ni životinje očito ne mogu odoljeti gangnam groznici, a fantastično trenirani konj na snimci pokazao je da je sa svojim papcima deset puta bolje svladao korake korejskog pjevača od mnogih ljudskih entuzijasta.


I klingonci ga vole

Ovo ne bi bio potpun popis da i trekiji ne dođu na svoje. Zaljubljenici u 'Zvjezdane staze' napravili su verziju 'Gangnam stylea' na klingonskom jeziku, pa ako ništa drugo, zaslužuju plus za trud.



Prisjetite se i originala: