S ONU STRANU LOŠEG UKUSA

10 naj domaćih trash fenomena

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Češalj u gornjem džepu, dugi nokat na malom prstu, štikle na trenirku ili brčine Mile Hrnića nokautiraju sva živa trkeljanja o tome što je in, a što out. Tamo gdje presušuju bezopasni atributi kao što su kul, opičeno, prestravično ili bolesno počinje supti

Zadnji dim pljuge prije ulaska u tramvaj
Potezanje zadnjeg dima prije nego se popnu u tramvaj i tamo ga ispuhnu bližnjima u facu jedan je od prvih znakova raspoznavanja pravih trashera. Za postizanje potpunog doživljaja bilo bi dobro da je cigareta bila na totalnom izmaku te da je u cugu zahvaćen i komadić filtera. Neki će trasheri k tome furati pljugu iza uha ili će je svojski oblizati prije nego je zapale.

Trenirka i štikle
Pogled vam se polako spušta niz njenu šuškavu trenirku Mike, elitni brand mjesne tržnice, a sve u iščekivanju završnog nadnaravnog prizora - štikli. Štipate se i osvrćete u želji da vidite negdje prizemljeni leteći tanjur ili barem E.T.-ja. Ništa. I dok tako plešete na rubu obeznanjenosti, pored vas, kao bonus, prođe frajer u trenirci i špic-papcima. Prelistavate u glavi sve moguće kataloge robnih kuća koje su vam utrpali u sandučić u histeričnoj nadi da je riječ o novom kriku s modnih pista i da život ipak ima smisla. Uzalud.

Foto-tapete
Već lijepljenje običnih tapeta ozbiljno koketira s trashom, ali foto-tapete koje prikazuju tropske otoke s palmama, zalaske sunca, šumske slapove ili mačiće napravit će od vaše sobe sveti hram trasha. Čemu trošiti pare na putovanja, mazati ruke mačjim pijeskom ili vaditi krpelje s nogu kad imate sve to na zidu, samoljepivo i u velikom formatu? Napravite si Čokolino, zalijte ga pivom, počistite si zube šibicom i zavalite se u obližnju fotelju koja, naravno, ima bijelu čipku preko naslonjača.

Brkovi Mile Hrnića
Godišnja doba se rotiraju, ljudi se rađaju i umiru, civilizacije cvjetaju i trule, ali brčine Mile Hrnića stoje stamene i neokrznute. Nema te pjene i žileta, a kamoli modnog savjetnika koji bi se usudio približiti toj živici pod nosom što nedodirljivo buja u nekoj svojoj vječnosti. Zamislite je u kombinaciji s raskopčanom košuljom, crvenim Marlborom i zlatnim lancem što hladi dlakavo poprsje. Osjećate nešto tvrdo? Da, dodirnuli ste dno.

Čačkalica u ustima
Osim šibica, tu su i čačkalice, no njima će rijetko koji trasher stvarno opslužiti svoje zubalo. Čačkalice se drže zabetonirane u kutu usta, dok ostatak čeljusti obavlja svoje redovne zadatke: ispijanje kave, razgovor, čik... Problem s ljudima koji pri ophođenju sline čačkalicu je taj što nikad nismo sigurni da li ih gledamo u oči ili u komad drveta koji im drsko viri iz čuba.

Dugi nokat na malom prstu
Kakvu nam priču žele ispričati tipovi koji marljivo puštaju dugi nokat na malom prstu, nismo točno sigurni, no vrlo vjerojatno ne želimo znati. Je li to neki evolucijski trik - da si lakše čačkaju nos i uši - ili kao i sve druge trash pojave nemaju drugu svrhu osim da izbezume okolinu? Postoji teorija o muškarcima koji su na taj način demonstrirali elitni status. Monstruozna izraslina bila je znak da se ne bave manualnim radom ili, u nešto novijoj varijanti, da vole imati bijelo pod noktima.

Prečka za nogu u birtiji
Naručili ste dupli konjak i digli nogu na prečku u podnožju šanka. S obzirom da ste došli u namjeri da prostojite sljedećih sat-dva u pijanom upucavanju nedepiliranoj konobarici u borosanama, morat ćete naizmjenično odmarati svoje krakove, pod pretpostavkom da se u međuvremenu ne složite na pod. No povijest radi protiv trashera. Sredovječne gospođe u birtijama su mahom pokupile otkaze, lokalni alkosi sad dudaju pred dućanima, a prečke, gdje su još preživjele, zjape prazne.

Češalj u prednjem džepu
Je li se za nepočešljanost nekad moglo kazneno odgovarati – recimo, murja te strpa u maricu zbog neravnog razdjeljka – ili koja je već paranoja bila u igri, ali furanje češlja koji viri iz prednjeg džepa majice, košulje ili kaputa izaziva bolesnu znatiželju. Naprimjer, gdje držite fen, ako vam je češalj u džepu? Za kefu se ne usudimo ni pitati.

Tetovaža iz JNA
Čudno kako u suvremenoj inflaciji tetovaža nikom nije palo na pamet parodirati redovito sfušani tatoo pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih. Uz dodatak probodenog srca u kojem piše Micika (ili koji je već partizanski komad bio u igri), polupijani novaci su vježbali elementarnu pismenost pikajući si slova 'JNA' i datum početka vojnog roka. S vremena na vrijeme ispod poderanog rukava na žilavim rukama još tu i tamo proviri nezgrapno prolivena tinta. Loše, dečki.

Dlakava presvlaka za volan
Šlatanje volana je nekima toliko bitno da ga žele dirati isključivo ako je dlakav. Vjerojatno imaju i cucka na baterije koji psihopatski bleji u vas sa stražnje šajbe. Ali, bez zeke, tko bi od vas vozio s krznenim volanom, a da ne pomisli kako ga upravo snimaju za niskobudžetni danski pornić i da će mu se pri prvom sudaru umjesto zračnog jastuka napuhati lutka? Da zaokružimo trashersku idilu, objesite ne retrovizor minijaturnu disko kuglu i zavrtite skečeve pjevačkog supertrash trija iz 'Piramide'. Ne zaboravite dignuti stakla. Još bolje, blindirajte ih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi