NA PERISTILU

Veliki HDZ-ov skup u Splitu: Okupili se ministri, redali se govori, a na 'marginama' skupa i Kerum

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Andrej Plenković u utorak je u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je stigao u pratnji ministara Damira Krstičevića, Davora Božinovića, Lovre Kuščevića i Milana Kujundžića. Od 19 sati na Peristilu se održava predizborni skup HDZ-a

Plenković je u funkciji premijera cijelog dana obilazio šire splitsko područje. Posjetio je Solin, Divulje, Zagvozd...U 19 sati je pak kao predsjednik HDZ-a održao na splitskom Peristilu predizborni skup stranke.

Na skupu su govorili HDZ-ov splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, potom ministar obrane i potporedsjednik Vlade Damir Krstičević. Za govornicom se izredalo nekoliko kandidata te stranke za Europski parlament, a na kraju je pred okupljene stao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, javlja tportalov reporter iz Splita.

Na puni Peristil stigao je i Željko Kerum koji se nedavno u banskim dvorima sastao s Plenkovićem. Za tportal je kazao iz kafića na Peristilu kako je došao podržati HDZ jer mu je svjetonazorski blizak.

Željko Kerum u razgovoru s tportalovim novinarom Damirom Petranovićem

Željko Kerum u razgovoru s tportalovim novinarom Damirom Petranovićem

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Gradonačelnik Krstulović Opara kazao je: 'Pozovite sve svoje prijatelje da se prisjete svega što smo prošli i neka zaokruže ove sjajne ljude'. Opara je održao motivacijski govor nabijen domoljubljem. 'Čast, ustrajnost, poštenje, upornost, domoljublje. To su naše vrijednosti' poručio je.

Potporedsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, koji je prilikom predstavljanja okupljenih dobio najjači pljesak, kazao je da ovo 'pobjedničko okružje pokazuje snagu HDZ-a i kako je to stranka koja je igrala ključnu ulogu u najvažnijim trenucima hrvatske povijesti'. 'U nedjelju biramo ljude koji će nas predstavljati u Europskom parlamentu. Dugo su se vremena bitne odluke o nama donosile bez nas, a danas zahvaljujući hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, hvala Bogu, to više nije tako', jasan je Krstičević.

'Biramo između onih koji u Dalmaciju donose razvojne projekte i onih koji nude neznanje i lažno obećanje. Između onih koji poštuju našu povijest i onih koji povijest skrivgaju, a mi se naše povijesti ne sramimo', kazao je.

'Živim u Splitu, a srce mi je u Mostaru. Moje srce kuca za Herceg-Bosnu', kazala je HDZ-ova euro parlamentarka Željana Zovko koja je opet na listi. 'Mi Herceg-Bosnu u srcu nosimo, za nju smo živjeli, gdje je bila Herceg-Bosna ostali su Hrvati u BiH', kazala je Zovko.

  • +2

Predizborni skup HDZ-a u Splitu

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Nositelj HDZ-ove liste Karlo Ressler kazao je kako su tri ključne poruke za kraj kampanje. 'Prva je naš identitet. Nismo slučajno na ovom trgu. Njegujemo tradiciju, nardonjačka smo stranka. Nije slučajno da su ovdje hrvatske i europske zastave. Nije slučajno da smo i pored crkve. To je naš identitet i polazišna točka', kazao je.

'Drugo je naše znanje, sposobnost i vizija koja mijenja Hrvatsku. Željeli smo biti prisutno lokalno ali biti usmjereni na budućnost i prezentirarti konkretne projekte', kazao je. 'Možemo upjeti i danas', dodao je i rekao da je dosta defetizma.'Idemo zajedno potegnuti i ovaj zadnji tjedan. Idemo zajedno graditi bolje društvo i bolju Hrvatsku za generacije', zaključio je.

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako je ovaj skup 'uvertira još jedne velike pobjede HDZ-a'. 'Ovo su izbori u koje idemo samostalno poštujući sve partnere. Ali HDZ je najsnažniji kada ide sam, kada je pun samopuzdanja, kada je snažan i pobjeđuje! Je li tako?!, zaneseno je govorio Plenković. Spomenuo je Franju Tuđmana, Domovinski rat i branitelje.

'Za raziku od onih koji vam se nude, a koji nisu malim prstom mrdnuli, HDZ je predvodio Hrvatsku u svim strateškim ciljevima', dodao je. 'Naš program utjelovljuje sve ono što radi hrvatska Vlada, Hrvatski sabor, naši župani i gradonačelnici', poručio je Plenković.

'Postoje političke snage koje su prije godinu i pol dana otkrile u riječniku riječ suverenizam. Nema većih suverenista od članova HDZ-a', jasan je. 'Nude vam se i oni koji bi razmontirali europski projekt. Misle da će im netkpo drugi graditi Pelješki most, graditi ceste i željeznice...Gradit će samo oni kandidati koji znaju što je Europa. Ne vjerujte demagozima, izolacionistima...', poručio je i govor zaključio Tuđmanovim riječima: 'Živjela nam jedina i vječna Hrvatska!'.

  • +7
  • +4

Andrej Plenković u Makarskoj

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković posjetio je u utorak Zagvozd, gdje je sudjelovao je na svečanosti otvorenja podružnice Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split.

Premijer je u društvu ministra zdravstva Milana Kujundžića, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ministra uprave Lovre Kuščevića i župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana obišao dnevnu bolnicu gdje je razgovarao s liječnicima i medicinskim sestrama, koji su dosad već obavili oko 1300 specijalističkih pregleda i 120 pretraga kroz program dnevne bolnice u koju svakog dana u tjednu dolazi po jedan liječnik specijalist.

Također je uručio načelnicima općina Imotske krajine ugovore o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

U Majdanu, na izvoru rijeke Jadro kod Solina, u utorak su svečano otvoreni radovi na uređenju napuštenog tupinoloma, vrijedni 5,4 milijuna kuna što je prva faza projekta 'Jadro izvor života', svečanosti je nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Premijer je stigao i u Divulje na vojnu vježbu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!