ista kvaliteta

Ushićena Borzan objavila konačnu pobjedu: Nema više lošije kašice, namaza, čokolade...

  • I. Ba.
  • Zadnja izmjena 17.04.2019 14:30
  • Objavljeno 17.04.2019 u 14:27
Bionic
Reading

'Možda nismo svi isti, ali svi moramo biti ravnopravni', objavila je na svojem Twitteru javljajući se s posljednje sjednice u ovom sazivu Europskog parlamenta hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan nakon što je izglasana zabrana različite kvalitete proizvoda u Europskoj uniji

'Prije šest godina, kada sam počela raditi na problemu različite kvalitete proizvoda činilo se nevjerojatnim da ćemo danas imati zakon o zabrani te prakse koja je duboko nepravedna. To je rezultat šest godina uvjeravanja, istraživanja, izvješća i preporuka. Nitko više neće moći tvrditi da primjerice Hrvati ili Bugari baš eto žele manje zdravu hranu, deterdžente koji slabije peru ili pak tehniku koja je lošije kvalitete', rekla je u govoru na plenarnoj sjednici hrvatska eurozastupnica Biljana Borzan, javljaju iz Ureda ove hrvatske europarlamentarke.

Ona je, podsjećaju u priopćenju, početkom mandata otvorila to pitanje te provela prvo istraživanje za hrvatsko i njemačko tržište koje je pokazalo kako je trećina proizvoda na našem tržištu niže kvalitete, a često skuplja. HIPP je nakon objave rezultata, napominju, odlučio povući manje zdravu dječju kašicu s hrvatskog tržišta. Borzan je potom postala izvjestiteljica Europskog parlamenta za različitu kvalitete hrane te je s kolegama uspjela privući 800 tisuća eura za europsko istraživanje.

'Za milijune građana Europske unije ovo je iznimno emotivna tema jer smo se osjećali kao građani drugog reda, i to s pravom! Ovim zakonom Parlament pokazuje da nema podjele na istok i zapad i da smo svi jedna Europa. Možda nismo svi isti, ali svi moramo biti ravnopravni!', rekla je Borzan.