BUDUĆNOST, A NE PROŠLOST

Pupovac: Lista SDSS-a bit će iznenađenje nedjeljnih izbora za EU parlament

  • An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 23.05.2019 22:45
  • Objavljeno 23.05.2019 u 22:45
Bionic
Reading

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nositelj stranačke liste za EU izbore Milorad Pupovac poručio je u četvrtak sa predizbornog skupa u Vukovaru kako Europa treba promjene, ali promjene treba i Hrvatska te je pozvao birače da podrže listu SDSS-a čiji kandidati se, po njemu, svi odreda zalažu za hrvatsku budućnosti, a ne prošlosti.

Milorad Pupovac ustvrdio je kako će lista SDSS-a biti iznenađenje nedjeljnih izbora za EU parlament i po rezultatu i po učinku.

"S optimizmom čekamo nedjelju i brojanje glasova i sigurno smo da će se potvrditi koliko je snažna podrška koju ima SDSS i koliko je ono što smo učinili u kampanji bilo blagotvorno za cijelo hrvatsko društvo i koliko je ona u jednom trenutku prestala biti kampanja i postala neka vrsta društvenog i političkog pokreta protiv netolerancije, mržnje i nazatka", kazao je.

Rekao je i kako je SDSS u predizbornu kampanju krenuo s namjerom da pokrene vlastite birače, ali i Hrvatsku. Poručio je kako europarlamentarac Srbin može promijeniti mnogo u samopouzdanju Srba u Hrvatskoj i donijeti mnogo toga dobroga Europi.

"Mi dolazimo iz prostora u kojem znamo što znači dobar ili loš odnos između većine i manjine, kao i kada nema ravnopravnosti između naroda i država koje su pod istom kapom kao što su sada države članice EU-a. Mi znamo i kako se to treba mijenjati i bit ćemo glas iz Hrvatske koji će zagovarati da se to mijenja", poručio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

"Ovdje u Vukovaru nam je posebno važno da naglasimo važnost mira koji je uz slobodu jedan od dvije temeljne vrijednosti koje su univerzalne i one mogu ići samo zajedno", kazao je nestranački kandidat s te liste Dejan Jović.

Rekao je kako je SDSS-u vrlo važno glasom u Europskom parlamentu poduprijeti politiku očuvanja EU, povećanja slobode, posebice za manjine i održavanja slobode, ne samo u centru, nego i na europskoj periferiji.

Kako je biti Srbin u Hrvatskoj - Milorad Pupovac Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube