dan europe

Posavec: HNS-ova lista nastoji biti faktor ujedinjenja u izgradnji moderne Hrvatske

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 09.05.2019 16:43
  • Objavljeno 09.05.2019 u 16:43

Matija Posavec

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nositelj HNS-ove liste na izborima za Europski parlament Matija Posavec u četvrtak je iz Pule svim hrvatskim građanima čestitao Dan Europe, te poručio kako njegovu listu čine uspješni znanstvenici, kreativci i lokalni dužnosnici kao faktor ujedinjenja u izgradnji moderne pristojne i građanske Hrvatske koja isključuje svaki oblik ekstremizma i revizionizma

"Naša Europa koristi svoje potencijale, u našoj Europi smanjuju se razlike između razvijenih i manje razvijenih, u našoj Europi Hrvatska ima brze vlakove, širokopojasni Internet, veću uspješnost u korištenju europskih fondova, jednakost građana na policama trgovačkih centara", kazao je Posavec na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako u takvoj Europi Hrvatska treba biti uređena zajednica ograničene birokratiziranosti, a upravo stoga se za te vrijednosti zalažu ljudi s HNS-ove liste koji imaju iza sebe rezultate u svojim lokalnim sredinama.

Predsjednica pulskog HNS-a Kristina Bulešić naglasila je važnost kreativne industrije, jer sve započinje s kreacijom kao bitnom granom za razvoj gospodarstva.

Važnost kreativne industrije istaknula je i Ivana Nikolić Popović, navodeći kao primjer projekt "Great Britain" kojim se ogromna investicija u sektor kreativne industrije višestruko vratila Velikoj Britaniji.

"Sektor kreativne industrije je ogroman potencijal, najbrže rastuća grana gospodarstva na svijetu, a u Hrvatskoj je uz kreativne industrije vezano preko 120.000 ljudi. Samo iskorištavanjem tih potencijala Hrvatska ima šanse biti uspješnija i bolja zemlja", poručila je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!