kanonizacija

Petir o Stepincu: 'Srpska pravoslavna crkva nije u stanju prepoznati istinu'

  • I. Ba.
  • Zadnja izmjena 08.05.2019 22:18
  • Objavljeno 08.05.2019 u 22:18
Bionic
Reading

'Papa ne sumnja u istinu, ni u svetost Alojzija Stepinca. Papa vjerojatno želi tu istinu pokazati onoj strani koja istinu ne želi vidjeti', komentirala je riječi papa Franje o kanonizaciji Alojzija Stepinca kandidatkinja za izbore za Europski parlament Marijana Petir

'Unatoč svim nastojanjima Svetog oca, Srpska pravoslavna crkva nije raspoložena za dijalog, ali Srpska pravoslavna crkva nije stranka u postupku proglašenja Alojzija Stepinca svetim', dodala je Marijana Petir gostujući u Dnevniku N1 televizije.

Rekla je da ne misli da će dijalog polučiti rezultat jer 'Srpska pravoslavna crkva nije u stanju prepoznati istinu' te dodala: Alojzije Stepinac bio je humanitarac, osnivač Caritasa u Hrvatskoj, bio je svijetli lik hrvatskog naroda.

Spomenula je kako je tri puta kratko razgovarala s papom koji je rekao da ga se treba proglasiti svetim.

'Papa je vrlo jasno i nedvosmisleno rekao da je Stepinac svet i da će biti proglašen svetim', rekla je Petir dodajući kako je papa pokazao širinu prema svim kršćanima te da želi razgovarati sa svima.

'Kada govorimo o patrijarhu Irineju, znamo da je sklon iskrivljavati povijesne činjenice', rekla je ova kandidatkinja na izborima za Europski parlament.