utrka s vremenom

Marijana Petir uspjela skupiti potpise za europske izbore?

  • Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 09.04.2019 15:45
  • Objavljeno 09.04.2019 u 15:44
Bionic
Reading

Aktualna eurozastupnica Marijana Petir, koja je u posljednji tren najavila da na izbore namjerava izaći s neovisnom listom, najavila je predaju kandidature Državnom izbornom povjerenstvu. No, da li je prikupila dovoljno potpisa i dalje ostaje nejasno

Kako se doznaje u Državnom izbornom povjerenstvu Marijana Petir najavila je predavanje svoje kandidacijske liste za 23 sata, sat vremena prije isteka roka za predaju kandidatura.

No, to još uvijek ne znači da je prikupila i dovoljno potpisa. Podsjetimo, sukladno zakonu neovisne liste moraju skupiti 5000 potpisa koji podržavaju njihovu kandidaturu, odnosno listu.

Petir smo upitali je li uspjela prikupiti dovoljno potpisa, no ona nam je oko 15:30 kratko odgovorila da se potpisi još uvijek skupljaju. Iako je inicijalno na svom Facebooku napisala da će potpise prikupljati do 15 sati, doznajemo da je rok produžila do 17 sati kada bi joj trebali stići i potpisi iz drugih gradova.

Petir je potpise u Zagrebu, osim u svom uredu, prikupljala i na tri zagrebačka trga - Trgu bana Jelačića, Cvjetnom trgu i Trgu kralja Tomislava.

Podsjetimo, Petir je potpise počela skupljati u ponedjeljak, nakon što je bilo jasno da se, unatoč spekulacijama, neće naći na HDZ-ovoj listi. Danas je potvrdila da joj je nuđeno mjesto na listi HDZ-a, ali samo ako se učlani u stranku, što je ona odbila.

Stoga se odlučila na neovisnu listu, a kao i svi ostali Državnom izbornom povjerenstvu kandidaturu mora predati do ponoći kada istječe rok za predaju lista.

  • +66
Marijana Petir Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL