ima mjesta samo za članove

Je li Marijana Petir na listi HDZ-a? Kuščević i Medved tajnoviti, ali ne odgovaraju s 'ne'

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević prije sjednice Vlade progovorio je o još neobjavljenoj listi za EU izbore. Na pitanje hoće li na njoj biti Marijana Petir, Kuščević je kazao kako će na njoj biti samo članovi HDZ-a. Ministar branitelja Tomo Medved na pitanje može li ona biti na listi ako se priključi HDZ-u rekao: Sačekajte i vrlo brzo ćete vidjeti. S druge strane Marijana Petir kazala je za tportal kako je 'nezavisna zastupnica i kako nije promijenila svoj status'

'Na stranačkim tijelima analizirali smo sva imena koja su predložena u županijskim organizacijama i u ova dva iduća dana usuglasit ćemo listu. To će biti kombinacija mladih i iskusnih ljudi i trudit ćemo se da teritorijalno zastupimo sva područja Hrvatske', pojašnjava.

Na pitanje hoće li na listi biti nekadašnja HSS-ovka i još uvijek aktualna europarlamentarka Marijana Petir, Kuščević je odgovorio:

'Cijenim svačiju volju i želju da se priključi pobjedničkoj listi HDZ-a, no HDZ ima dobre, kvalitetne i vjerodostojne ljude u svojim redovima. Na našoj listi bit će samo članovi HDZ-a.'

Na pitanje hoće li Sunčana Glavak biti na listi, kazao je kako je ona predložena, no da će lista biti utvrđena u petak.

Novinari su Kuščevića pitali i o predavanju Darija Kordića, osuđenog zbog ratnih zločina u BiH, u Studentskom domu na Savi. Kuščević je kazao kako je Kordić odslužio svoju zatvorsku kaznu.

Petir: I dalje sam nezavisna zastupnica

Nakon izjava Kuščevića i Medveda, pitali smo Marijanu Petir je li kojim slučajem ušla u HDZ. 'Nezavisna sam zastupnica u Hrvatskoj i nisam promijenila svoj status, a o izlasku na izbore ću pravovremeno informirati javnost', napisala nama je. 

Na pitanje o informaciji koju je DORH pustio danas u javnost - da Milijan Brkić nije probijao istragu elitne prostitucije 2011. - rekao je: 'Nekada hrvatska javnost voli osuditi nekoga na temelju špekulacija. Nemam razloga sumnjati u nekoga. Ne bih htio da ijedan dužnosnik HDZ-a ima veze s kriminalnim radnjama.'

  • +66
Marijana Petir Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

S pitanjem o Marijani Petir susreo se i ministar branitelja Tomo Medved. Može li ona biti na listi ako se priključi HDZ-u? 'Sačekajte i vrlo brzo ćete vidjeti. Razgovaramo, intenzivno razgovaramo. Budite strpljivi', poručio je tajnovito.