PREŠAO KOD SUVERENISTA

Bruna Esih oštro o Bujancu: Uz takve prijatelje ne trebaju vam neprijatelji

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 26.05.2019 22:41
  • Objavljeno 26.05.2019 u 20:32

Bruna Esih i Željko Glasnović

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Iako je nositeljica liste Neovisnih za Hrvatsku i HSP-a Bruna Esih nakon prvih izlaznih anketa, koje su im predviđale jedan mandat, kazala kako se nada još boljim rezultatima, nakon drugih izlaznih anketa pali su ispod praga. Smatraju da im Hrvatski suverenisti ipak nisu uzeli mandat

'Nismo pogriješili što se nismo pridružili Suverenistima. Čestitam, ako su doista ovakvi rezultati, kolegama Suverenistima, ali mi imamo najbolje rezultate od svih parlamentarnih stranaka', rekla je i dodala da HDZ nije ni trećinu uspio koliko su oni uspjeli u dijaspori, prenosi N1.

Komentirala je i odlazak Velimira Bujanca u stožer Suverenista riječima: 'Uz određene prijatelje ne trebaju vam neprijatelji.'

Politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović poslije drugih anketa kazao je da će ovo biti duga noć. 'Ovo je kako smo i očekivali. Važno je ostati dosljedan, a ne samo trčati za mandatima', kazala je Bruna Esih, predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku, nakon prvih izlaznih anketa koje su im predviđale jedan mandat.

Neovisni za Hrvatsku, izborni stožer

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

No nakon drugih izlaznih anketa pali su ispod praga od pet posto. 'Nismo mandat ni dobili ni izgubili, ovo su izlazne ankete, ovo će biti duga noć. Nasuprot predizbornim anketama, možemo biti zadovoljni. Ove izbore shvatili smo kao prvi nacionalni test naših političkih vrijednosti. Nismo se krili iza raznih političkih kombinacija', poručio je.

  • +24
  • +21

Bruna Esih

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

'Odlučivat će svaki glas i jedino što nam je bitno je da konačni rezultati budu autentični i da ne dođe do u neka druga vremena viđenih situacija, kada su glasovi s brodova i kaznionica imali presudni utjecaj', kazao je politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović nakon izlaznih anketa objavljenih u 19.45, prema kojima nisu prešli prag.

  • +52
  • +49

Zlatko Hasanbegović

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX