izbori za europski parlament

Grmoja: Svaki birač neizlaskom na EU izbore podupire Vladu HDZ-a kakva jest

  • I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 10.04.2019 12:59
  • Objavljeno 10.04.2019 u 12:50
Bionic
Reading

Politički tajnik Mosta nezavisnih lista i saborski zastupnik Nikola Grmoja ocijenio je u srijedu u Karlovcu da svaki birač neizlaskom na izbore za Europski parlament podupire Vladu HDZ-a kakva jest

U obilasku terena za europske izbore Most želi doći do svakog građanina Hrvatske jer je vrlo važno da 26. svibnja građani u velikom broju izađu na izbore jer time odlučuju koji će smjer Hrvatska zauzeti, ali jednako želi osvijestiti svakog neodlučnog birača da svojim neizlaskom podupire Vladu HDZ-a kakva jest, umjesto da glasa za promjene, rekao je Grmoja.

S porukom da će Most u Europski parlament poslati ljude koji će se boriti za hrvatske interese, da se ondje čuje glas običnih hrvatskih građana, Grmoja je pozvao birače da pogledaju kako su aktualni zastupnici glasovali u tom parlamentu u 98 posto slučajeva. Ustvrdio je da su HDZ-ovi zastupnici glasovali kao Europska pučka stranka (EPP) 'te se nikako ne može reći da su se oni ondje borili za hrvatske nacionalne interese'.

'Ako su u 98 posto slučajeva glasali kao EPP, to znači da su glasali jednako kao Antonio Tajani, njihov prijatelj, predsjednik Europskog parlamenta koji svojata hrvatsku Istru i Dalmaciju', istaknuo je Grmoja.

Uz tvrdnju da se Europski parlament mijenja, da pučani i socijalisti slabe, a da se pojavljuju nove političke snage, Grmoja je najavio da će se njihovi izabrani predstavnici priključiti onoj grupaciji s kojom će moći najbolje braniti interese Hrvatske.

'Pri tom smo jasno rekli biračima da sigurno nećemo biti dio europskih pučana, ne želimo sjediti u grupaciji zajedno s Vučićem i Tajanijem. Naš smjer je jasan, predstavili smo program, ne želimo Europu više brzina, koju zagovaraju Macron i Merkel, stare države članice, nego Europu u kojoj će se sve države članice ravnopravno razvijati, u kojoj se neće smanjivati fondovi za manje razvijene države članice, posebno zato što su pogođene iseljavanjem stanovništva, kao što nećemo prihvatiti ni smanjenje omotnice za poljoprivredu', poručio je Grmoja.

Inače, Srpska napredna stranka (SPS), koju vodi srbijanski predsjednik Aleksanadar Vučić, pridruženi je član EPP-a.

Politički tajnik Mosta nezavisnih lista i saborski zastupnik Nikola Grmoja razgovarao je u srijedu u karlovačkoj četvrti Grabriku s članstvom Mosta i građanima i radi potpore na izborima za mjesnu samoupravu u Karlovcu.