bandov i turković

Analitičari o izlaznim anketama: Mostova 'desna' kampanja je promašena

26.05.2019 u 19:41

Bionic
Reading

Prve rezultate izlaznih anketa za europarlamentarne izbore u Domu Europe u Zagrebu kratko su komentirali Goran Bandov, prodekan Visoke škole za diplomaciju Dag Hammarskjöld, i komunikacijski stručnjak Gordan Turković. Oni su govorili u sklopu programa izborne noći koju je organizirao Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Turković je rekao da mu visok rezultat Mislava Kolakušića nije iznenađenje zbog njegove visoke vidljivosti u medijima, dok se Mostova 'desna' kampanja pokazala kao loša. 'Treba vidjeti kako će glasati dijaspora', rekao je.

Bandov je govorio o slaboj izlaznosti mladih na izbore. Poručio je da političari više nisu u kontaktu s ljudima i građanima:

'Danas imamo Brexit jer se, recimo, David Cameron uplašio ljudi unutar svoje stranke i dao ga na referendum. To su sve partijski interesi. Svijetli je primjer austrijskog vicepremijera koji je nakon afere Ibiza dao ostavku. Građani nakon toga mogu izići na izbore i pokazati da mogu nešto promijeniti. Europska unija najviše nudi mladima, a njihova izlaznost je katastrofalna', rekao je.

  • +23
Prosvjed zbog Brexita u Londonu Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Turković kaže kako poruke za mlade ne iznose stranke, nego ekipa iz Europskog parlamenta, dok stranke još očito nisu ovladale društvenim mrežama.

'Treba nam friška snaga da to promijeni jer stranke lutaju i blijedo gledaju na mlade', rekao je Turković.