sliježu se dojmovi

Analitičar otkriva što je HDZ-u preostalo nakon izbora, a ima i ocjenu za Kolakušićevu retoriku: Nosi ga optimizam, ali...

  • Autor: Bi. S.
  • Zadnja izmjena 28.05.2019 13:09
  • Objavljeno 28.05.2019 u 07:19

Izvor: Pixsell / Autor: tportal

Politički analitičar Tihomir Cipek otkrio je što Hrvatsku čeka nakon izbora za Europski parlament u kojemu su po četiri mandata ponijeli HDZ i SDP, a pozivnicu za Bruxelles dobili i Mislav Kolakušić, Živi zid, Suverenisti i Amsterdamska koalicija

HDZ će nastaviti svojim putem i tražit će koalicijske partnere. Čini mi se logično – s desnice. Hoće li ih naći, to je veliko pitanje, analizirao je u Dnevniku Nove TV stanje nakon izbora za Europski parlament analitičar Tihomir Cipek.

'Očito je da se radi o porazu. Polako se vidi da se dio stranke odmiče od toga, ali nema druge nego da se kaže ključna rečenica: bez obzira što dio birača ne razumije moje nastojanje, bez obzira na to što sam u nekom sukobu u kojem možda i nisam htio, ipak nastavljam dalje. To političara čini pravim političarem, razumijevanje politike kao poziva', kaže Cipek.

Izabrani zastupnici HDZ-a za Europski parlament

Izabrani zastupnici HDZ-a za Europski parlament

Izvor: Pixsell / Autor: Neven Bučević / tportal

Osvrnuo se i na retoriku Mislava Kolakušića kazavši kako on nastupa vrlo odlučno, jasno, odrješito obećavajući trenutni preokret situacije, da se jednim korakom kompletna situacija, trend kretanja kojim Hrvatska politika i društvo idu, promijeni.

europski parlament

Ovo je 12 zastupnika koji su izabrani da u Bruxellesu predstavljaju Hrvatsku

Pogledaj galeriju
12

'Prema tome treba nastupati sa skepsom i oprezom. Nagle promjene su rijetko moguće, ali vidjet ćemo. Optimizam ga drži', smatra analitičar.

Što se tiče Zorana Milanovića u predsjedničkoj utrci, Cipek kaže kako neke najave za to postoje.

  • +3

Hrvatski političari na izborima za Europski parlament

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Podržao je SDP u ovim izborima. SDP je iznenađen rezultatom koji je postigao. Bilo bi logično da ako se za to odluči, da ga SDP podrži. Ali tajming je sve. Jako je važno kad ćete i u koje vrijeme nešto najaviti. Dobar dio stranaka lijevo od centra nije uspjela jer su se nekako iscrpili. Prerano su krenuli u kampanju'.

Izabrani zastupnici SDP-a za Europski parlament

Izabrani zastupnici SDP-a za Europski parlament

Izvor: Pixsell / Autor: Neven Bučević / tportal