USKOKOV OPTUŽENIK

Policija potvrdila da je župan Dekanić pijan sudjelovao u nesreći, evo što je on rekao

19.06.2024 u 23:25

Bionic
Reading

PU vukovarsko-srijemska potvrdila je da vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, poznat i kao optuženik USKOK-a nakon zataškavanja prometne nesreće, opet je imao prometnu nesreću

"U 21:26 zaprimljena je dojava da se u Vinkovcima na državnoj cesti D-46 (južna obilaznica) dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Jedan od sudionika nesreće, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,84 g/kg", izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Dodali su da je '29-godišnjem vozaču u drugom osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u ovoj nesreći, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 2,12 g/kg te da je nekoliko je osoba zatražilo liječničku pomoć u OŽB Vinkovci.

'Zbog provođenja očevida, navedena dionica ceste zatvorena je u 22 sata za sav promet te se preusmjerava na alternativne pravce. U tijeku je očevid prometne nesreće nakon čega ćemo izvijestiti javnost o utvrđenim činjenicama', navela je policija.

Dekanić je za 24 sata potvrdio da je imao prometnu koju je, kako je rekao, prouzročio neko drugi. Na pitanje je li bio pod utjecajem alkohola odgovorio je: 'Ne znam što bih rekao, vode me da dam uzorak, pa ćemo vidjeti'.

Podsjetimo, Visoki kazneni sud odbio je u ožujku Dekanićevu žalbu kojim je odbijen prijedlog obrane za izdvajanjem dokaza u postupku protiv župana zbog trgovine utjecajem nakon lažiranja prometne nesreće u čemu je sudjelovalo još petero okrivljenika.

Prizivni sud je, ne navodeći identitete, izvijestio da je uz Dekanićevu odbio i žalbu Nikoline Meseljević, u čiji se automobil župan u alkoholiziranom stanju zabio 17. travnja 2022. godine u Cerni.

Visoki kazneni sud (VKS) je priopćio kako smatra da dokazi čije izdvajanje okrivljenici predlažu nisu nezakoniti dokazi te nije bilo mjesta njihovom izdvajanju jer su pribavljeni i sačinjeni po ovlaštenim tijelima u propisanoj proceduri. Ranije je te prijedloge odbio i Županijski sud u Osijeku na kojem se zbog trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom nedjelu, uz Dekanića i Meseljević, vodi postupak protiv još četvero okrivljenika.

Riječ je o županovom bratiću Krešimiru Bičaniću koji je, prema navodima Uskoka, preuzeo odgovornost za prometnu nesreću sa službenim automobilom te troje policajca - pomoćnika šefa smjene Postaje granične policije Županja Tomislava Farkaša, vođe policijske ophodnje Marije Serezlije i vođe očevidne ekipe Mije Pranjkića, a koji se terete da su lažirali policijsko izvješće.