strašna nesreća

Ženi u pilani u Petrinji traka za mljevenje odsjekla ruku

29.02.2024 u 10:39

Bionic
Reading

U pilani na petrinjskom području u ponedjeljak je došlo do strašne nesreće. Naime, mladoj ženi je stroj za mljevenje odsjekao ruku

Policija je cijeli događaj potvrdila za 24 sata. 'Na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, u tvornici, prilikom rada na traci za mljevenje furnira došlo do nesreće na radu u kojoj je teže ozlijeđena ženska osoba. Ozlijeđenoj osobi liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici. Policija će u svezi ovog događaja dostaviti izvješće Državnom inspektoratu', poručuju iz policije.

No veći je problem što ovo nije prvi put da se dogodila nesreća u toj pilani. Dapače, lani su zabilježena čak četiri incidenta u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, a dvije teže. 'O svim događajima policija je izvijestila Državni inspektorat zbog poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti', odgovorili su iz policije.

Najnoviju nesreću potvrdio je i vlasnik pilane, no odgovornost je prebacio na radnicu. 'Što je imala radit tu di joj se to dogodilo? Išla je na mjesto gdje nije imala prakse, to je bezopasna traka, ali stavila je ruku unutra, a nije trebala. Nit se trebala tu nalaziti, nit je trebala stavljati ruku. To je isto kao da auto ide nazad, a vi stavite nogu pod kotač', rekao je vlasnik Predrag Palavra za Slobodnu Dalmaciju.