zatražio liječničku pomoć

Žena u Metkoviću pokušala ubiti svog 20 godina starijeg supruga, ubacila mu 10 jakih tableta apaurina u kavu

13.12.2022 u 11:34

Bionic
Reading

Ubacivši mu u šalicu s kavom deset tableta apaurina, 43-godišnjakinja je prošle subote u Metkoviću pokušala ubiti svog 64-godišnjeg supruga koji je, nakon što mu je pozlilo, zatražio liječničku pomoć, a ona je uhićena

Iz dubrovačko-neretvanske policije u utorak su objavili kako je 43-godišnjakinja u subotu ujutro, iskoristivši njegovu nepažnju u obiteljskom stanu, u suprugovu šalicu s kavom koju je pio ubacila deset apaurina od 10 miligrama. Ne znajući što mu se nalazi u šalici, 64-godišnjak je popio kavu nakon čega mu je, uslijed djelovanja lijeka, pozlilo te je zatražio liječničku pomoć.

Prevezen je u dubrovačku bolnicu te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten na kućnu njegu. Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako je 43-godišnjakinja nad suprugom počinila kazneno djelo ubojstva u pokušaju te je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

Inače, farmakolozi navode kako Apaurin sadrži diazepam kao aktivnu supstancu koja pripada skupini lijekova pod nazivom benzodiazepini. Diazepam djeluje anksiolitički, sedativno, mišićno-relaksirajuće i antikonvulzivno.

Ljekari propisuju Apaurin osobama sa simptomima anksioznosti, nemira i psihološke napetosti uzrokovanih psihoneurotskim stanjem i prolaznim poremećajima zbog određenih okolnosti. Benzodiazepini su indicirani samo kad je poremećaj težak te onesposobljava ili do krajnjih granica iscrpljuje bolesnika.