devet godina zatvora

Majka ubijenog profesora iz Varaždina: Mog sina ništa neće vratiti, očekivala sam sigurno veće kazne iz moralnih razloga

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 03.12.2022 19:39
  • Objavljeno 03.12.2022 u 19:39
tportal

Izvor: Cropix / Autor: ZELJKO HAJDINJAK

Ovog petka na Županijskom sudu u Varaždinu četvoro Varaždinaca zajedno je osuđeno na nešto više od devet godina zatvora za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju, a vezano uz incident povezan sa smrću profesora Gospodarske škole, 35-godišnjeg Nine Čengića u svibnju prošle godine

Riječ je o tzv. 'slučaju Kulturana' koji se dogodio kod okupljališta mladih u varaždinskom Graberju, a prvoptuženi Ivor Vujasinović osuđen je na tri godine zatvora, drugoptužena Asja Gorski na dvije i pol, trećeoptuženi Ivan Gorski na dvije te četvrtoptuženi Dominik Žnidarić na godinu i osam mjeseci zatvora.

Kako je Hini rekao glasnogovornik Suda, Igor Pavlic, sudac je kratko iznio razloge takve presude.

„Oni su prvotno bili optuženi kao supočinitelji za kazneno djelo teškog ubojstva, ali tijekom postupka je državni odvjetnik izmijenio pravnu kvalifikaciju djela u kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom”, rekao je Pavlic.

Prvi put progovorila je i njegova majka, koja u razgovoru za RTL ljutnju zbog presude ne skriva.

Milica Čengić kaže: 'Mog sina neće vratiti ni 15 godina zatvora prvooptuženom, ali očekivala sam sigurno veće kazne iz moralnih razloga. Kad je ostao ležati pokriven kartonskim kutijama, kojim su ga pokrili optuženi i ostavili ga na kiši, nitko od 15 osoba nije zvao hitnu. Da su zvali hitnu, moj sin bi bio živ. Puno pitanja je ostalo, ali po meni sud je poručio samo tucite po ulici, ništa vam se neće dogoditi', govori nam.