PREVRŠILA MJERU

Zbog kršenja prometnih propisa, vozačica iz Sinja završila u zatvoru

07.03.2024 u 14:58

Bionic
Reading

Petnaest dana zatvora odredio je sud 34-godišnjoj vozačici sa sinjskog područja koja je, iako je bila pod zabranom upravljanja vozilom B kategorije, ponovno prekršila nekoliko prometnih propisa, doznaje se u četvrtak splitskoj policiji.

U kršenju prometnih propisa otkrili su se sinjski policajci, i to u srijedu oko 11 sati, prilikom provođenja nadzora i kontrole prometa u Otoku Dalmatinskom.

Vozila je nakon oduzimanja vozačke dozvole, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom čime je prekršila Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog bojazni da bi na slobodi mogla nastaviti s činjenjem teških prometnih prekršaja, a i s obzirom na to da je do sada tri puta pravomoćno prekršajno sankcionirana zbog teških prometnih prekršaja i nakon izrečene zabrane upravljanja vozilom, odvedena je na Općinski prekršajni sud.

Policija je u optužnom prijedlogu predložila izricanje zatvorske kazne, izricanje zabrane upravljanja vozilima B kategorije i trajno oduzimanje vozila s kojim je ostvarila obilježja prekršaja nakon čega joj je sud odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, pa je odvedena u splitski zatvor.