UŽAS U PODGORI

Nasred rive prebili bivšeg vijećnika i razbili mu glavu, policija već danima šuti

05.12.2023 u 19:08

Bionic
Reading

Tijekom vikenda u Podgori je, kako je izvijestila splitsko-dalmatinska policija, došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojemu je muškarcu nanesena teška ozljeda glave. Danima kasnije saznaju se i prvi detalji

Slobodna Dalmacija javlja kako je napadnuti 45-godišnjak Đani Vela, bivši općinski vijećnik, kojemu su dijagnosticirane teške ozljede: fraktura lubanje, lom vilice, probijen desni bubnjić, unutarnje krvarenje u glavi, izbijeni zubi, razderana usna.

Vela se nalazi na liječenju na odjelu Neurokirurgije KBC Split gdje je u utorak prebačen s Jedinice intenzivnog liječenja u kojoj je smješten u nedjelju ujutro kada je dovezen iz Podgore.

Policija je događaj opisala kao 'narušavanje reda i mira', a prekršitelj je uhićen te je u tijeku kriminalistička obrada. Slobodna, pak, doznaje kako se incident dogodio nakon proslave u jednom kafiću na rivi.

Kako Đani Vela, sin bivšeg donačelnika Podgore Matka Vele, drži susjedni kafić, i on je bio gost na proslavi. Krenuo je kući oko 3 sata ujutro, a za njim je krenula muška osoba koja ga je udarila bocom po glavi. Nakon što je pao na pod, prvom napadaču se pridružilo još njih te su ga nastavili tući.

Đanija su našli 20 minuta kasnije kako leži u lokvi krvi. Odveli su ga u bolnicu, bio je kritično pa su ga smjestili na intenzivnu. Slobodna tvrdi kako je glavni nasilnik pušten, te je dan kasnije šetao Podgorom.

Na proslavi u kafiću bilo je najmanje 50 osoba, pa vjerojatno nisu svi saslušani, no policija je procijenila kako se ne radi o događaju dovoljno teškom za eventualno privođenje, javlja list. Kriminalističko istraživanje, doznaje se, još uvijek traje.