bliski bandićev suradnik

Tužiteljstvo traži ukidanje nepravomoćne oslobađajuće presude Gzimu Redžepiju

03.02.2023 u 09:02

Bionic
Reading

Redžepi je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića, a slučaj zbog kojeg je završio na optuženičkoj klupi odnosio se na spor između Milana Popovića i Severine Kojić oko skrbništva nad njihovim djetetom

Pet mjeseci nakon što je Gzim Redžepi na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbi za trgovanje utjecajem Visoki kazneni sud raspravljao je o žalbama na tu presudu. Tužiteljstvo je žalbu podnijelo zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Traže ukidanje nepravomoćne oslobađajuće presude i novo suđenje, dok je Igor Cišper, Redžepijev odvjetnik ostao kod svog odgovara na žalbu tužiteljstva, u kojoj je naveo kako smatra da je sud ispravno presudio odlučivši da njegov klijent nije kriv, piše Večernji list.

Redžepiju se stavljalo na teret da je, kako se navodilo u optužnici, krajem kolovoza 2020. trgovao utjecajem koristeći autoritet zastupnika Gradske skupštine i višegodišnjeg bivšeg zamjenika pročelnice Ureda za zdravstvo, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Suđenje mu je počelo u travnju lani, a okončano je nakon svega nekoliko rasprava. On je nijekao krivnju, a vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Koraljke Bumči smatralo je da mu optužbe nisu dokazne.

Inače, Gzim Redžepi je pulmolog s Jordanovca koji je bio u prisustvu Milana Bandića u trenutku kada ga je pogodio infarkt.