INCIDENT U ZAGREBU

Taksist vozilom udario policajca i pobjegao, ubrzo uhvaćen i uhićen

10.04.2023 u 14:06

Bionic
Reading

Policija je u ponedjeljak privela 61-godišnjeg vozača taksija, nakon što je u središtu Zagreba odbio policiji dati dokumente te se dao u bijeg, a kod ponovnog zaustavljanja, policijskog službenika je vozilom udario i nastavio voziti, izvijestila je zagrebačka PU.

Jutros oko 9,30 sati u Vlaškoj ulici u Zagrebu, službenici Policijske uprave zagrebačke zaustavili su automobil zagrebačkih registracija s taksi oznakom, te radi provođenja nadzora vozila i vozača zatražili dokumente vozača, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Vozač se, ne davši policijskim službenicima dokumente, dao u bijeg vozilom, a policijski službenici ponovo su ga zaustavili u Kurelčevoj ulici. U trenutku kada su policajci izašli iz službenog vozila, vozač taksija je vozilom namjerno krenuo prema jednom policijskom službeniku, udario ga vozilom i nastavio vožnju prema Jurišićevoj ulici, dodaje se u priopćenju PUZ-a. Neposredno prije Draškovićeve ulice policija ga je zaustavila.

Radi sprječavanja ponovnog bijega i svladavanja otpora, policijski službenici su prema njemu primijenili sredstva prisile, te je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je riječ o 61-godišnjem hrvatskom državljaninu. Putnici koji su se nalazili u vozilu dovedeni su u službene prostorije policije zbog daljnjeg utvrđivanja okolnosti tog događaja.

Zbog toga događaja je tramvajski promet Jurišićevom ulicom u smjeru istoka obustavljen od 9,40 sati do 12,13 sati, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.