OBRAČUN S TEŠKIM OZLJEDAMA

Srpski košarkaš o incidentu u Kninu: 'Prvo je udario moju majku, a zatim je krenuo prema meni...'

09.08.2022 u 23:57

Bionic
Reading

O incidentu u Kninu oglasio se srpski košarkaš Sava Lešić. U izjavi za beogradski Sportal iznio je svoju verziju događaja

'Prije ulaska u selo Kosovo pored Knina htio sam da obiđem auto njemačkih registracija koji mi nije dozvoljavao da ga obiđem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smjera gdje su sekunde dijelile mene i moju porodicu od katastrofalnog udesa', navodi za Sportal košarkaš Sava Lešić.

Nakon toga, kako priča, na prvom isključenju je stao da vidi razlog zbog čega je ta žena to uradila, pogotovo što je i ona imala malo dijete u automobilu.

'Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz kola, djevojčica od 13 godina je skočila na nju i krenula da je čupa. Razdvojio sam ih, ušli smo u kola, krenuo ka našem zaseoku i primijetio da me to vozilo prati i slika auto konstantno. Kada smo stigli kući poslije nekih 30 minuta došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tada kreću da traže po dvorištu auto i kada je mlađi vidio moj auto krenuo je da viče: To je taj to je taj, a stariji: Ubili ste mi majku 95. sad ću vas pobiti sve i krenuo je da udari mog brata', u dahu je rekao Lešić, pa nastavio:

'Nakon toga smo u samoobrani odregirali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovek je otišao do kola da izvuče lanac sa metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo ka meni gdje sam pokušao da se branim bježeći. Nakon toga dok me je jurio on je pao, što sam ja iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gdje se mlađi povukao odmah a stariji je nastavio sa prijetnjama. Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su sva djeca mog brata i mene bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je mnogo stresno za sve nas to da gledamo. Na svu sreću oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prinuđen da dam ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima, više de po ovom pitanju neću oglašavati', za Sportal je rekao Lešić.

>>> Detalji incidenta kod Knina: Nakon svađe u prometu došlo do sukoba, jedna osoba teže ozlijeđena

Taj portal piše i da su hrvatski mediji kao udarnu vijest objavili priču u kojoj je Lešić bio akter, 'ali ga predstavili i pogrešno, kao provokatora', te naveli da je njegova žena napala 13-godišnjakinju. Podsjetimo, šibensko-kninska policija osumnjičila je petero hrvatskih državljana i srpsku državljanku za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških i lakih tjelesnih ozljeda te za remećenje javnog reda i mira.