oglasila se policija

Detalji incidenta kod Knina: Nakon svađe u prometu došlo do sukoba, jedna osoba teže ozlijeđena

09.08.2022 u 23:01

Bionic
Reading

Policijski službenici PU Šibensko-kninske dovršili su utorak kriminalističko istraživanje nad petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških i lakih tjelesnih ozljeda te za remećenje javnog reda i mira

Utvrđeno je kako je 8. kolovoza, nešto prije 20 sati, na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su oba vozača izašla iz automobila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe, nakon čega je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (13) i nanijela joj lakše tjelesne ozljede.

Mediji prenose kako je djevojčicu, uz koju je bila 25-godišnja sestra, ošamarila je supruga košarkaša iz Srbije koji trenutno boravi u okolici Knina, a nakon što su sestre prijavila događaj svom ocu (53) i starijem bratu (27), njih su dvojica otišli u Ramljane Donje, u dvorište kuće u kojoj su se nalazili 65-godišnjakinja, 69-godišnjak te 37-godišnjak i 34-godišnjak (prema pisanju medija suprug 36-godišnjakinje koji je ranije također bio u automobilu).

Policija je priopćila kako se sumnja da je, po dolasku u dvorište, 53-godišnjak prijetio 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te ju odgurnuo prilikom čega je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Verbalni sukob se nastavio prijetnjama 69-godišnjaka, u čemu mu se pridružio 37-godišnjak i fizički napao starijeg brata sestara iz automobila i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena kaznena djela prijetnje, nanošenje tjelesnih ozljeda i nanošenje teških tjelesnih ozljeda te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Utvrđeno je i kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

>>> Srpski košarkaš o incidentu u Kninu: 'Prvo je udario moju majku, a zatim je krenuo prema meni...'

''S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe'', priopćili su iz šibensko-kninske policije.

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić za RTL je komentirao je da se radi o prometnoj nekulturi.

''Prepustimo policiji i DORH-u da odrade posao do kraja, ovo je uređena zemlja u kojoj postoji ustavnopravni poredak koji moramo poštivati i oni će to najbolje napraviti'', rekao je Jelić, pozvavši građane da razmisle prije nego što nešto poduzmu na svoju ruku.