sph upozorava

Sindikat policije: Napad na policiju vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 30.11.2022 11:03
  • Objavljeno 30.11.2022 u 10:56
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Sindikat policije Hrvatske (SPH) u srijedu je oštro osudio sinoćnji napad na policijskog službenika u Splitu, ističući da bi se napad na policajce vozilom trebao kvalificirati kao pokušaj ubojstva

U sindikatu podsjećaju da je dvadesetogodišnji prometni policajac zadobio teške i po život opasne ozlijede jer ga je nepoznati vozač pregazio kad ga je pokušao zaustaviti. Napadač je potom pobjegao.

Automobil kojim je teško ozlijeđen policajac u Splitu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

"SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, kako bi se dodatno smanjio broj takvih napada.

Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Također, napadi motornim vozilom poput ovog trebaju se kvalificirati kao pokušaj ubojstva, na što ukazuju i težine ozljeda", ističu u priopćenju.

Ozlijeđenom kolegi poželjeli su brz oporavak, a policajcima koji provode kriminalističko istraživanje da pronađu počinitelja u što kraćem roku. Također, mole svjedoke očevice ovog napada, ako postoje, da se jave Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

  • +1

Mjesto gdje je noćas nepoznati vozač oborio prometnog policajca u Splitu

Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic