izrešetan auto

Propucan automobil sportskog direktora NK Osijeka, oglasio se i HNS

28.05.2024 u 11:01

Bionic
Reading

Propucan je automobil sportskog direktora NK Osijeka Jose Bote. Na vjetrobranskom staklu uočeno je sedam rupa od metaka. Hrvatski nogometni savez (HNS) je najoštrije osudio incident koji se dogodio u Osijeku

Automobil mu je bio parkiran u Šamačkoj ulici u samom središtu Osijeka. Da je automobil propucan, uočeno je ujutro.

  • +6
Propucan je automobil Josea Bota, sportskog direktora NK Osijeka Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

O slučaju se oglasila i policija navodeći kako je Policijska postaja Osijek, ispostava Čepin u 8.57 sati zaprimila dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobom automobilu, parkiranom u središtu Osijeka. Iz Policijske uprave osječko-baranjske naveli su kako je u tijeku očevid.

Član Uprave NK Osijeka Vladimir Čohar poručio je kako iz kluba trenutno neće davati izjave.

O incidentu su se oglasili iz HNS-a.

'HNS najoštrije osuđuje ovaj incident te poziva nadležne institucije da rasvijetle sve okolnosti ovog kaznenog djela kako bi počinitelji snosili odgovornost za ovaj zastrašujući čin', navodi se u priopćenju koje je objavljeno na službenim stranicama HNS-a.

'HNS će biti u komunikaciji s NK Osijekom te pružamo maksimalnu podršku Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta te ćemo kroz komunikaciju s nadležnim tijelima naglasiti važnost rješavanja ovog slučaja kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurno te da su ovakve poruke i zlodjela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi', dodaje se u priopćenju HNS-a.

Boto je u razgovoru za Facebook stranicu koja prati osječki klub Plavo-bijela birtija izjavio:

'Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv!'