višednevna potraga

Pronađena odbjegla prijateljica Josipe Rimac, odvedena je u zatvor

21.05.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Prijateljica Josipe Pleslić ex Rimac, Anna Marija Radić, privedena je jučer navečer i odvedena u zatvor u Zagrebu, doznaje N1

Iz dva izvora u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije N1 doznaje da je u ponedjeljak navečer Anna Marija Radić uhićena i predana pravosudnim vlastima. Za njom se tragalo od prošlog tjedna jer je izbjegavala odlazak u zatvor. Županijski sud u Zagrebu prije pet dana raspisao je tjeralicu za njom jer je pravomoćno osuđena na godinu dana zatvora.

Radić je bivša ravnateljica u Ministarstvu regionalnog razvoja te je proglašena krivom jer je bivšem suprugu Josipe Rimac nezakonito dodijelila stan u Kninu. Osim zatvorske kazne, mora državi vratiti 550 tisuća kuna s kamatama, koliko je vrijedio stan što ga je nezakonito dodijelila Danijelu Rimcu, suprugu tadašnje gradonačelnice.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrđeno je za N1 da su policijski službenici u ponedjeljak u večernjim satima u stanu na Borovju uhitili 55-godišnjakinju temeljem tjeralice Županijskog suda u Zagrebu.