prijavila ga djeca

Užas u Zadru: Nastavnik u pritvoru zbog sumnje na pedofiliju

04.03.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Protiv 50-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj bludnih radnji nad djecom podnesena je kaznena prijava te mu je određen jednomjesečni pritvor, izvijestila je u ponedjeljak zadarska policija, a neslužbeno se doznaje da je riječ o nastavniku glazbenog odgoja kojega je prijavilo dvoje djece

Zbog sumnje na kaznena djela iz domene zlostavljanja i iskorištavanja djeteta policija je provela kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom. Protiv osumnjičenoga je nadležnim državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske. Sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o nastavniku glazbenog odgoja, kojega je za pokušaj kaznenog djela prijavilo dvoje djece - dječak i djevojčica.

Zadarska policija napominje da o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštuju odredbe Zakona o sudovima za mladež o tajnosti postupka zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve.