nezakonita prodaja

Policiji dolijao recidivist, švercao duhan i cigarete, kažnjen s 9000 eura

27.05.2024 u 14:01

Bionic
Reading

Carinska uprava Ministarstva financija izvijestila je u ponedjeljak kako je zaustavljena nezakonita prodaja duhana na zagrebačkoj tržnici, a švercer duhana i cigareta, koji je pri tome i recidivist, uhvaćen je i kažnjen s 9000 eura, a morat će platiti i 5300 eura trošarine

U pojašnjenju okolnosti događaja, istaknuto je kako su carinici u subotu na području Zagreba uočili hrvatskog državljanina, recidivistu u počinjenju prekršaja iz Zakona o trošarinama, kako izlazi iz stambene zgrade.

Išao je prema tržnici Gajnice, a u rukama je nosio četiri plastične vreće ispunjene duhanskim proizvodima namijenjenima daljnjoj nezakonitoj prodaji na "crnom" tržištu na tržnici.

Okrivljeni je dragovoljno predao ukupno 25 kilograma sitno rezanog duhana, pakiranog u 50 vrećica ispunjenih s po 500 grama sitno rezanog duhana i 84 šteke cigareta, odnosno 17.000 komada cigareta u 840 kutija.

Pri tome ti duhanski proizvodi nisu bili označeni duhanskim markicama Ministarstva financija.

Zbog prekršaja mu je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 9000 eura, a roba mu je oduzeta, no uz to će morati platiti i 5300 eura trošarine