stupnički obrež

Policija objavila nove detalje o padu zrakoplova kod Lučkog

27.05.2024 u 11:04

Bionic
Reading

Policija je objavila nove detalje o padu zrakoplova na području Lučkog

U subotu, 25. svibnja oko 15.51 sati, zaprimljena je dojava o padu manjeg zrakoplova na području naselja Lučko. Odmah po zaprimanju dojave, policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli sa traganjem. Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke čime je ujedno i potvrđena točnost dojave, navodi se u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Na samom mjestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je liječnička pomoć ozlijeđenima te je utvrđeno da je u padu zrakoplova jedna osoba smrtno stradala.

Naime, zrakoplovom Cessna, mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada zrakoplova 20-tak minuta nakon polijetanja.

U zrakoplovu uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja.

  • +2
Izvlačenje unesrećenih prilikom pada zrakoplova Izvor: Pixsell / Autor: HGSS/PIXSELL

Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba. Očevidom rukovodi dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u suradnji sa istražiteljima zrakoplovnih nesreća. Očevid i kriminalističko istraživanje se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti, navodi se u policijskom priopćenju.