krim istraživanje

Policija objavila nove detalje o dvostrukom pokušaju ubojstva u Kaštelima

02.04.2024 u 21:39

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska policija objavila je nove detalje napada u Kaštelima, u kojem je 58-godišnjak sinoć propucao HGSS-ovca te sjekirom teško ozlijedio još jednog muškarca

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem za kojega je utvrđeno postojanje sumnje da je u večernjim satima 1. travnja u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46- godišnjaka, a potom sjekirom ozlijedio 49-godišnjaka. Obojica su zadobili teške tjelesne ozljede i hospitalizirani su u splitskoj bolnici.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi navedeni 58-godišnjak na području Kaštel Štafilića te su pronađene i oduzete tri ručne bombe, tri ručne bombe bez upaljača, tri upaljača za ručne bombe, te više od 70 komada raznog streljiva.

Utvrđena je sumnja kako je 58-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela 'Ubojstvo u pokušaju' iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 46-godišnjaka, 'Ubojstvo u pokušaju' iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 49-godišnjaka, te 'Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari' iz čl.331. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 58-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je večeras predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

  • +9
Pucnjava u Kaštelima Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic