TEŽAK SUKOB

Drama u Kaštelima: Zbog parkinga u jednog pucao, drugog udario sjekirom

01.04.2024 u 21:15

Bionic
Reading

Dva muškarca ozlijeđena su u sukobu na području Kaštel Štafilića u ponedjeljak oko 19:30

Policija je potvrdila da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira, doznaje Dalmatinski portal. Napadač je navodno pucao u susjeda i po glavi udario čovjeka koji je pokušao pomoći ranjenom muškarcu.

S ustrijelnim ranama trbuha i natkoljenice u splitsku bolnicu je iz Kaštela prebačen Kruno B., dugogodišnji član Hrvatske gorske službe spašavanja, a navodno je pogođen još dok je bio u automobilu jer su forenzičari su fiksirali brojne rupe od metaka na crnom automobilu.

'Cijeli dan je proveo na dežurstvu na Malački, vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, sada policija istražuje slučaj. Kruno je prebačen u bolnicu, tamo su i naši liječnici, sada ću i ja put KBC-a da vidim kako je', kazao je za Dalmatinski portal Branimir Jukić, pročelnik HGSS-a u Splitu.

Policija je uhitila počinitelja, priveden je i u tijeku je kriminalističko istraživanje. Navodno je do sukoba došlo zbog parkiranja.

'Zaprimljene su dvije muške osobe. Prvi pacijent (1978.) zadobio je tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. U ovom trenutku je u tijelu hitan operativni zahvat nakon kojeg će se moći procijeniti težina ozljeda. Drugi pacijent (1978.) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u tijeku', rekli su iz splitskog KBC-a za Slobodnu Dalmaciju.

  • +9
Pucnjava u Kaštelima Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Neslužbeno doznaju i da je počinitelj, 58-godišnji bivši pomorac, prijavljivan i prije. Naime, prijavljen je prije 21 godinu zbog pokušaja ubojstva i nedopuštenog držanja oružja. Terete ga da je u trbuh ubo mladića, također u Kaštel Štafiliću. Kod osumnjičenog je tada nađena puška M-48, kao i punjenje za ručni bacač te tromblonska mina.