PREMLAĆIVANJE DO NESVIJESTI

Počelo suđenje za napad na Djeda Mraza u Slavonskom Brodu; napadač se pokajao: Kriv sam, žao mi je

22.03.2023 u 10:44

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu počelo je suđenju Mateju Markoviću, koji je u pritvoru od Badnjaka, za nanošenje teških ozljeda Kristijanu Ereizu

Snimka na kojoj 25-godišnji mladić nogom u glavu brutalno udara 22-godišnjaka odjevenog kao Djed Mraz obišla je cijelu regiju, piše Plus portal. Napadač, za kojega se ispostavilo da je aktivna vojna osoba, brzo je uhićen i u pritvoru je ostao do danas, kada je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu počelo suđenje za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Optuženi se, kako izvještava ovaj portal, izjasnio krivim po svim točkama optužnice.

'Došao sam u Prohibition bar slaviti Badnjak s prijateljima. Leon Ćurić i njegovi prijatelji došli su do mog društva. Rekao mi je da želi riješiti nesuglasice otprije i ponudio da izađemo van. Odbio sam. Prvi me udario šakom u glavu, a potom je počela tuča njegovih i mojih prijatelja. Konobar ih je istjerao van. Ja sam još neko vrijeme ostao unutra. Vani je nastala tuča u kojoj je sudjelovalo 12 ljudi. Kristijan Ereiz sleđa me uhvatio za vrat i počeo jako gušiti, a imam liječničku dokumentaciju o fobijama od gušenja jer me kao maloljetnika čovjek pokušao ugušiti. Potom sam učinio ono što je vidljivo na snimci. Želim se ispričati oštećeniku, ali i svojoj obitelji i prijateljima koji su uz mene. Izgubio sam posao koji sam volio. Žao mi je zbog svega', kazao je iznoseći svoju priču prvookrivljeni Matej Marković.

Optužnicom je predložena kazna od godinu i šest mjeseci koju Marković nije prihvatio.

Kristijan Ereiz ostao je u cjelosti pri iskazu koji je u siječnju dao u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj. Rekao je kako je primio udarac u glavu, pao u nesvijest te se ničega ne sjeća.

'Probudio sam se dvije ulice dalje. Nosili su me prijatelji. Zvao sam brata i odvezao me u bolnicu. Mateja Markovića ne poznajem. Nisam vidio tko mi je zadao udarac od kojeg sam pao na tlo. Moje liječenje još uvijek traje. U tučnjavi nisam sudjelovao, nego sam pokušao smiriti situaciju. Prijatelja Leona sam izveo van, a događaja koji su se potom vani dogodili ne sjećam se. Iz priče znam da su Leon i Matej imali ranije sukobe', kazao je Ereiz, koji je tog badnjeg poslijepodneva bio odjeven u Djeda Mraza.

Drugookrivljeni Đuro Baričić, Matejev prijatelj i također sudionik tučnjave, priznao je sudjelovanje, ali ne i navedeno u optužnici te je njegova obrana predložila, a sud prihvatio ispitivanje svjedoka - drugih mladića sudionika tučnjave.

Baričić je iznoseći svoju obranu opisao kako je sve počelo te se ispričao Kristijanu Ereizu, kojega, kako je rekao, do tada nije poznavao niti je bilo razmirica među njima.