zlatko eleiz

Otac 'Djeda Mraza' kojeg su pretukli u Slavonskom Brodu: Ne mogu više gledati snimku napada. Ne mogu spavati, ja plačem, žena plače...

25.12.2022 u 20:41

Bionic
Reading

Dok policija rasvjetljava okolnosti incidenta u kojem je na Badnjak u Slavonskom Brodu pretučen mladić odjeven u odijelo Djeda Mraza, žrtva i njegov otac kratko su za HTV prokomentirali nemili događaj

Otac pretučenog mladića kaže kako objavljenu snimku napada na njegova sina ne može više ni gledati.

'Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena plače', rekao je za HTV Zlatko Ereiz iz Slavonskog Broda. Njegov sin Kristijan, žrtva napada, također je kratko prokomentirao situaciju u kojoj se našao.

'Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više što bih više rekao. Ne bih htio da se ponovi. Stvarno se ne osjećam najbolje i to je to', rekao je Kristijan Ereiz.

Otac Zlatko smatra da su za sve 'krivi kondomi i bomboni'.

'Iz kurtoazije je djevojkama davao bombone, a dečkima kondome, radi šale', rekao je otac Zlatko.

'Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu, neće se više desiti i to je to', rekao je Kristijan.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" iz Slavonskog Broda Boris Hrečkovski rekao je kako mu je napravljen dijagnostički i brzi traumatološki pregled, nakon čega je pušten kući

'S udarcima po tijelu, žalio se na bolnost u području lica, poslan je na uho-grlo-nos odjel gdje je dijagnosticirano puknuće lijevog bubnjića, to je teška tjelesna ozljeda', rekao je Hrečkovski.

Podsjetimo, iz brodsko-posavske su ranije izvijestili da je u subotu, 24. prosinca oko 15:15 sati zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Ul. Šetalište braće Radić. Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile. Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok nad istim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo 'Sudjelovanje u tučnjavi'.

Nadalje, u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi teške tjelesne ozlijede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Teška tjelesna ozljeda', te nad njim traje kriminalističko istraživanje. Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Sudjelovanje u tučnjavi'.