portugalska isprava

Pakistanac u Hrvatsku pokušao ući sa krivotvorenom putovnicom, kupio je za 1000 eura

03.03.2023 u 12:51

Bionic
Reading

Pri pokušaju da u četvrtak u Hrvatsku uđe iz BiH preko slavonskobrodskog graničnog prijelaza 26-godišnji državljanin Islamske Republike Pakistan je graničnim policajcima na uvid dao portugalsku putnu ispravu, za koju je utvrđeno da je "potpuna krivotvorina"

Objavili su to u petak iz brodsko-posavske policije, navodeći kako su na graničnom prijelazu kontrolirali pješaka koji im je na uvid dao putnu ispravu Republike Portugal, za koju su policajci odmah posumnjali u njenu vjerodostojnost.

Utvrđeno je kako se radi o 26-godišnjem državljaninu Islamske Republike Pakistan, a detaljnim pregledom i da je putna isprava zapravo u potpunosti krivotvorena.

Kriminalističkom istragom kod Pakistanca je pronađena i portugalska osobna iskaznica za koju je također potvrđeno da je krivotvorena.

Utvrđeno je i da je osumnjičeni prethodno za tisuću eura nabavio krivotvorenu putnu ispravu i osobnu iskaznicu, uz koje je pokušao prijeći državnu granicu.

Policajci su 26-godišnjaka, uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske te će ga predati na daljnje postupanje Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.