u biogradu

Pijani 40-godišnjak u kafiću preklopnim nožićem prijetio policajcima

03.02.2022 u 10:40

Bionic
Reading

Nakon što ih je vrijeđao i omalovažavao, pijani 40-godišnji muškarac je u biogradskom kafiću policajcima zaprijetio i preklopnim nožićem, no oni su ga uz prisilu svladali i priveli, priopćila je u četvrtak zadarska Policijska uprava

Osumnjičen je da je u ponedjeljak navečer, kada su po dojavi došli u kafić gdje je narušavao javni red i mir, vrijeđao i omalovažavao policajce te im pružao otpor, vadeći i pokazujući preklopni nožić u namjeri da ih spriječi u postupanju.

Uz uporabu sredstava prisile uhićen je i priveden u policijske prostorije gdje je odbio alkotestiranje, a prilikom liječničkog pregleda nastavio je s vrijeđanjem i omalovažavanjem te jednom od policajaca "uputio ozbiljne prijetnje".

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u srijedu je predan pritvorskom nadzorniku, a policija zadarskom tužiteljstvu protiv njega podnosi kaznenu prijavu zbog prijetnje i prisile prema službenoj osobi u pokušaju.

Protiv 40-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.