recidivist

Muškarac u Umagu uporno vozi iako je pod zabranom; sad je ostao bez automobila, a mogao bi i u zatvor

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 23.01.2023 09:09
  • Objavljeno 23.01.2023 u 08:40
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Policija je vozaču privremeno oduzela automobil do donošenja sudske odluke jer je već ranije zatečen kako vozi za vrijeme zabrane

Umaška je policija 21. siječnja oko 15.30 sati na Aveniji grada Vukovara u Umagu kontrolirala Ford, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 45-godišnjak iako na snazi ima zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te je uhićen zbog bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja.

Budući da je 45-godišnjak već najmanje dva puta pravomoćno kažnjen zbog vožnje iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, policija mu je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzela automobil te je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu.

Za vožnju iako mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom propisana je novčana kazna od 1320 do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana. Također mu se izriče nova zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od najmanje šest mjeseci ako je prekršaj počinjen drugi put, odnosno najmanje 12 mjeseci ako je prekršaj počinjen više od dva puta. Pozivamo stoga vozače da budu odgovorni i da ne sjedaju za volan ako imaju izrečenu zabranu upravljanja motornim vozilom.