oteo 6322 eura

Maskirani lopov prijetio replikom pištolja, opljačkao pet benzinskih postaja i dvije pošte

12.01.2023 u 15:45

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je 46-godišnjaka kojeg sumnjiči da je od kraja studenoga prošle do početka ove godine maskiran te uz prijetnju replikom pištolja opljačkao pet benzinskih postaje i dvije poslovnice pošte, odakle je oteo ukupno 6322 eura

Policija je u četvrtak izvijestila kako 46-godišnjaka sumnjiči za pljačku benzinskih postaja na Ksaverskoj cesti, u Ulici grada Vukovara, na Držićevoj aveniji, na Langovom trgu i Miramarskoj ulici te pošta u Zvonimirovoj ulici i na Novoj Vesi.

Dolazio bi pješice i čekao da zaposlenici pošta i benzinskih postaja ostanu sami, nakon čega bi im zaprijetio pištoljem za kojeg je policija kasnije utvrdila da se radilo o "airsoft" pištolju, odnosno replici stvarnog oružja.

Zaposlenici bi mu u strahu za vlastiti život predavali novac, nakon čega bi razbojnik novac spremao u ruksak i pješice pobjegao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 46-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena zagrebačkom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.