ŠTO SE TO DOGAĐA?

Maskirani napadači već danima mlate prolaznike u Osijeku, građani u strahu; policija istražuje tri osobe

21.10.2022 u 16:55

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dojava o napadima, koji su se posljednjih dana dogodili na osječkim ulicama, policija u svojim prostorijama istražuje tri osobe koje se dovode u vezu s jednim takvim slučajem, izvijestila je u petak osječko-baranjska policija

U subotu, 15. listopada policija je zaprimila dojavu da je dvojicu mladića u blizini osječke Konkatedrale sv. Petra i Pavla, u ulici Pavla Pejačevića, presrelo nekoliko nepoznatih mladića, koji su napali jednoga od njih i lakše ga ozlijedili.

Policija je u utorak, 18. listopada dobila dojavu da su dvije mlađe muške osobe napale jednoga mladića u blizini dječjeg vrtića u Krstovoj ulici, a potom i da je u ulici Zeleno polje, u blizini križanja s ulicom Matije Gupca, također napadnut mladić.

Noćas je policiji dojavljeno da su kod benzinske crpke na Vijencu Ivana Meštrovića tri nepoznate muške osobe napale dva mladića, ali na mjestu događaja nisu zatečene napadnute osobe kao ni počinitelji.

Također je u petak, tijekom jutra, zaprimljena dojava da je na križanju ulica Martina Divalta i kralja Petra Svačića napadnut muškarac kojem je liječnička pomoć pružena u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Iz policije su priopćili kako utvrđuju sve okolnosti prijavljenih događaja te intenzivno tragaju za počiniteljima. Ističu da se tri osobe nalaze u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju, a dovode se u vezu sa sinoćnjim događajem kod benzinske crpke u Osijeku.

U policiji napominju da nemaju zaprimljenih prijava iz domene seksualnih delikata ni da je netko napadnut ili ozlijeđen hladnim oružjem, ali ističu da su, zbog prijavljenih događaja, pojačane ophodnje u cijelom gradu.

Navode i kako su na području Osječko-baranjske županije, u prvih devet mjeseci ove godine evidentirana 564 prekršaja javnog reda i mira što je manje nego u istom razdoblju prošle godine kada su zabilježena 634 takva prekršaja.